Lübnan Genelkurmay Baskani, ABD Genelkurmay Baskani Ve Savunma Yetkilileriyle Görüstü

Lübnan Genelkurmay Baskani Orgeneral Joseph Avn, ABD Savunma Bakanliginda (Pentagon), Genelkurmay Baskani Orgeneral Mark Milley ve Savunma Bakanligi Müstesar Yardimcisi Mara Karlin ile ikili iliskileri görüstü.

ABD Genelkurmay Baskanligindan yapilan açiklamada iki generalin "ortak zorluklar ve karsilikli çikar alanlarinda koordinasyonu artirma yollari dahil olmak üzere bir dizi konuyu görüstügü" ifade edildi.

Diger taraftan, Savunma Bakanligindan yapilan açiklamada ise Karlin ve Avn'in "ABD-Lübnan ikili savunma ortakligi ve ortak güvenlik çikarlarini görüstügü" bildirildi.

Açiklamada, "Dr. Karlin, General Avn'a Lübnan Silahli Kuvvetleri'nin (LAF) Lübnan'in iç istikrarini saglamada, Agustos 2020'de Beyrut Limani patlamasinin ardindan insani çabalari kolaylastirmada ve Lübnan'in Kovid-19 salginina verdigi yaniti desteklemedeki rolü için övgüde bulundu." ifadesi kullanildi.

Karlin'in ABD'nin Lübnan ordusuna verdigi destege vurgu yaptigi aktarilan açiklamada sunlar da kaydedildi:

"Iki yetkili de stratejik ortakligi güçlendirmeyi ve bölgesel güvenlik konularinda yakin is birligini sürdürmeyi taahhüt etti. General Avn, ABD'nin Lübnan ordusuna verdigi destegi takdir ettigini ifade etti."

Kaynak: AA