Akdeniz Belediyesinden Kadinlara Tarsus Gezisi

Akdeniz Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü, “25 Kasim Kadina Yönelik Siddetle Uluslararasi Mücadele Günü” dolayisiyla bir dizi etkinlik baslatti. Bu kapsamda her hafta 2 otobüsle yaklasik 500 kadin, Eshab-i Kehf, Nusret Mayin Gemisi, Tarsus Selalesi ile Berdan Baraji’na geziye götürülecek.

Akdeniz Belediyesinden Kadinlara Tarsus Gezisi
İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, “25 Kasim Kadina Yönelik Siddetle Uluslararasi Mücadele Günü” etkinlikleri kapsaminda Akdenizli kadinlari, çocuklariyla birlikte kentin tarihi ve turistik yerlerine geziye götürüyor.

Hebilli ve Bahsis mahallelerinden 62 kadin Tarsus’u gezdi

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, etkinlikler dizisinde ilk olarak Hebilli ve Bahsis mahallelerinde yasayan 62 kadin, çocuklariyla birlikte Tarsus gezisine götürüldü. Gezide kadinlara ve çocuklarina kumanya da verildi.

Eshab-i Kehf ve Berdan Baraji gibi Tarsus’un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden kadinlar, kendileri veya sevdiklerine hediyelikler aldi. Ilk olarak Tarsus Yedi Uyurlar Magarasini ziyaret eden kadinlar, burada dualar edip hatira fotograflari çekti. Anneleriyle birlikte geziye katilan küçük çocuklar da oyun ve eglence parklarinda gönüllerince bir gün yasadi.

Geziye katilan Akdeniz Belediyesi Baskan Yardimcisi Tufan Nenni, “Hebilli ve Bahsis mahallelerimizden iki otobüsle Eshab-i Kehf’e geldik. Burada ögle namazi kilindi ve dualar edildi. Sonrasinda baraji gezecegiz. Her hafta iki mahallemize otobüsler götürüp, dileyen mahalleli kadinlari bu gezilerimize götürecegiz” dedi.

Öte yandan, Tarsus gezisine katilan kadinlar da kendilerine bu güzel imkani sunan Akdeniz Belediye Baskani Muhammet Mustafa Gültak’a tesekkür ettiler, etkinliklerin devamini beklediklerini dile getirdiler.

Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügünün etkinliklere devam edecegi bildirildi.

Kaynak: İHA