Açik Cezaevlerindeki Hükümlüler 2020'De 19 Bin Ton Tarimsal Üretim Gerçeklestirdi

Açik ceza infaz kurumlarindaki 16 bin dönümü askin alanda geçen yil 6 bin tondan fazlasi sebze ve meyve olmak üzere 19 bin ton tarimsal üretim yapildi.



Adalet Bakanligi kaynaklarindan alinan bilgiye göre, Ceza Infaz Kurumlari ile Tutukevleri Isyurtlari Kurumu bünyesindeki egitimlerle çiftçilik ögrenen hükümlüler, ülke genelindeki 92 açik ceza infaz kurumunda tahil, yem ve süs bitkileri, baklagil, meyve, sebze yetistiriciligi ile seracilik alanlarinda üretim yapiyor.

Meslek edinmelerini ve üretim yapmalarini saglamak amaciyla alaninda uzman kisiler tarafindan egitim verilmesinin ardindan "sertifikali çiftçi" olan hükümlüler, açik ceza infaz kurumlarindaki üretim faaliyetlerine katiliyor.

Egitimlerini tamamlayan hükümlülerce 2020'de Türkiye genelindeki ceza infaz kurumlari isyurdu müdürlüklerinde elma, zeytin, karpuz, kavun, portakal, mandalina, limon, çilek, kiraz, muz, hurma ve kivinin aralarinda oldugu 3 bin tona yakin meyve üretildi.

Açik tarlalar ve seralarda da 3 bin 608 ton sebze yetistirildi. Bu ürünlerin arasinda domates, salatalik, patates, sogan, biber, patlican, karnabahar, marul ve ispanak gibi sebzeler yer aldi.

Tahil ve baklagil üretiminde de 4 bin 647 ton mahsul elde edildi.

Ayrica büyükbas ve küçükbas hayvanlarin yem ihtiyacini karsilamak üzere açik ceza infaz kurumlarinin tarima elverisli arazilerinde 8 bin 265 ton silajlik misir, yonca, fig, korunga ve samandan olusan yem bitkileri de üretildi.

Kaynak: AA