ABD, Colonial Pipeline Siber Saldirisina Iliskin Bilgi Için 10 Milyon Dolar Ödül Koydu

ABD Disisleri Bakanligi, mayis ayinda ABD'nin dogu yakasina yakit tedariki yapan petrol boru hatti sirketi Colonial Pipeline'a siber saldiri düzenleyen korsanlarin bulunmasi için 10 milyon dolar ödül koydu.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, "ABD Disisleri Bakanligi, DarkSide siber korsanlik yazilimi varyanti uluslararasi organize suç grubunda kilit bir liderlik pozisyonuna sahip olan herhangi bir kisinin kimliginin veya konumunun belirlenmesine yönelik bilgiler için 10 milyon dolara kadar ödül teklifini ettigini duyurdu." ifadesi kullanildi.

Açiklamada, buna ek olarak, Bakanligin ayrica herhangi bir ülkede DarkSide varyanti bir korsanlik yazilimi olayina katilmayi planlayan veya katilmaya çalisan herhangi bir kisinin tutuklanmasina imkan verecek bilgiler için 5 milyon dolar kadar ödül koydugu ifade edildi.

DarkSide korsanlik yazilimi grubu, Mayis 2021'deki Colonial Pipeline botu hatti sirketine yönelik siber saldiridan sorumlu tutuluyor.

Söz konusu saldiri ABD'nin dogu yakasinda kullanilan yakitin yüzde 45'ini tasiyan 5 bin 500 millik boru hattinin geçici olarak kapatilmasina yol açmis ve bölgede yakit sikintisina neden olmustu.

Colonial Pipeline'in CEO'su, Wall Street Journal'a yaptigi açiklamada, sirketin siber verilerinin kurtarilmasi için bilgisayar korsanlarina 4,4 milyon dolar bitcoin ödediklerini kabul etmisti.

Kaynak: AA