Cumhurbaskani Kararlari Resmi Gazete'de

Ankara, Konya, Trabzon ve Bitlis'te bazi tasinmazlarin acele kamulastirilmasina karar verildi Konya'nin Beysehir ilçesinde sinir ve koordinatlari belirlenen bölge 'yenileme alani' olarak belirlendi.

Ankara, Konya, Trabzon ve Bitlis'te bazi tasinmazlarin acele kamulastirilmasi ile Konya'nin Beysehir ilçesinde sinir ve koordinatlari belirlenen bölgenin "yenileme alani" olarak belirlenmesine iliskin Cumhurbaskani kararlari Resmi Gazete'de yayimlandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in imzasiyla yayimlanan kararlara göre, Ankara'nin Yenimahalle ilçesi Ivedikköy Mahallesi'nde bulunan tasinmazin Ivedik Içmesuyu Aritma Tesisi 4. Ünite Gelisim Alani projesi kapsaminda Ankara Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) Genel Müdürlügü tarafindan acele kamulastirilmasina karar verildi.

Konya'nin Taskent ilçesi Balcilar Mahallesi'nde bazi tasinmazlarin da ilçenin ihtiyaci olan toplu konutlarin yapimi amaciyla Taskent Belediyesince acele kamulastirilmasi kararlastirildi.

Trabzon'un Akçaabat ilçesi sinirlari içerisindeki bazi tasinmazlar ise Hafriyat Dolgu ve Rehabilitasyon Projesi'nin gerçeklestirilmesi amaciyla Trabzon Büyüksehir Belediye Baskanligi tarafindan acele kamulastirilacak.

- Bitlis'te dere yatagi üzerindeki bazi tasinmazlar üzerlerindeki yapilarla birlikte kamulastirilacak

Bitlis'in merkez ilçesine bagli Atatürk, Devrim, Gazibey, Hersan ve Müstakbaba Mahalleleri sinirlarinda dere yatagi üzerinde bulunan ve büyük kismi imar mevzuatina aykiri olarak insa edilmis olan 6306 sayili Afet Riski Altindaki Alanlarin Dönüstürülmesi Hakkinda Kanun kapsamindaki özel mülkiyete konu bazi tasinmazlarin üzerlerindeki yapilarla birlikte, olusabilecek herhangi bir taskin, sel ve benzeri afetler durumunda telafisi güç kayiplarinin yasanmamasi amaciyla Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginca acele kamulastirilmasina karar verildi.

Söz konusu kararda "riskli alan" olarak belirlenen 58 tasinmaza ait ada ve parsel numaralarinin yer aldigi listeye de yer verildi.

Konya'nin Beysehir ilçesine bagli Içerisehir Mahallesi sinirlarinda yer alan ve kroki ile sinir ve koordinatlari gösterilen bölge de 5366 sayili Yipranan Tarihi ve Kültürel Tasinmaz Varliklarin Yenilenerek Korunmasi ve Yasatilarak Kullanilmasi Hakkinda Kanun kapsaminda "yenileme alani" olarak belirlendi.

Kaynak: AA