Çorum Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskani Kaya, Genel Baskanliga Aday Olacagini Açikladi

Çorum Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskani Yilmaz Kaya, Türkiye Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Genel Baskanligina aday olacagini açikladi.

Kaya, yaptigi yazili açiklamada, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli ile yaptiklari istisarenin ardindan adaylik basvurusu yaptiklarini belirtti.

Genel kurulun 16 Kasim'da yapilacagini aktaran Kaya, sunlari kaydetti:

x"Erzincan Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskani Faruk Günay, Denizli Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskani Ismail Topaloglu, Amasya Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskani Güner Aslan ve Çorum Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Uysal ile kendi yönetim kurulumuzu olusturduk. Türkiye'deki bütün birliklerin faaliyetlerini artirmayi ve güç birligi yaparak ülke hayvanciligina katki sunmayi hedefliyoruz. Görev süremizde kendi ilimiz için yaptigimiz projelerin daha fazlasini yapacagiz. Türkiye'deki bütün damizlik sigir yetistiricileri birliklerini organize sekilde destekleyerek, göreve geldigimizde önceligimiz hayvan islahi. Irk özelliklerini düzelterek verim artisi hedefliyoruz. Bu zorlu göreve talip olurken önce Allah'a, sonra ekibine, ülkemizde görev yürüten diger damizlik sigir yetistiricileri birlik baskanlarina ve delegelerine güveniyoruz. Ayrica Çorum'da görev yapan bütün sivil toplum kuruluslarinin ve tüm hemsehrilerimin bu zorlu görevde destegini ve duasini bekliyorum."

Kaynak: AA