Engelli Genç Kizlarin Gelinlik Hayali Gerçek Oldu

Bursa’nin ilçesinde Inegöl Zihinsel Engelliler Dernegi (IZED) tarafindan Inegöl Belediyesinin destegiyle düzenlenen programda 6 özel genç kizin gelinlik hayali gerçek oldu.

Engelli Genç Kizlarin Gelinlik Hayali Gerçek Oldu
Otizmli, down sendromlu, zihinsel ve görme engelli yaslari 15 ila 20 arasinda olan Kader Dursun, Hadiye Aygün, Perihan Olcay, Siber Ordu, Nursen Gündogan ve Büsra Seherli, ailelerine gelinlik giymek istediklerini söyledi.

Aileler de Inegöl Zihinsel Engelliler Dernegi (IZED) yönetimine talepte bulundu. Inegöl Belediyesi ve hayirseverlerin destegi ile Sira gecesi programi düzenlendi.

Program da 6 engelli genç kizin hayali gerçeklestirildi.

Evlerinden alinan genç kizlar, önce kuaföre götürülerek gelin saçi yaptirildi. Beyaz gelinliklerini giyen kizlar, gelin arabasina bindi. Sehirde tur atan gelinlerin alayi daha sonra dügün salonuna geldi. Salona gelen 6 genç, davetliler tarafindan alkislarla karsilandi. Genç kizlar dans edip oyunlar oynayarak doyasiya eglendi.

Sira gecesi yapildi

Yürüme engelli sanatçi Erdal Sekür ve ekibi esliginde sira gecesi yapildi. Davetliler ve özel çocuklar, birbirinden güzel türküler esliginde eglendi.

Programda konusma yapan IZED Baskani Halil Peynirci, bugüne kadar 6 bin engelliye tekerlekli sandalye dagittiklarini söyleyerek, bu günde özel çocuklarin mutlu olmasi için hem dügün hem de sira gecesi düzenlediklerini söyledi.



Belediye Baskani Alper Taban ise, "Saglikli bireylerin, sizlere destek olmasi lazim. Tüm engelli bireylerimizi gerçekten çok seviyoruz." dedi.

Kaymakam Eren Arslan da, "Önemli olan aslinda zihinlerdeki, kalplerdeki engelleri kaldirabilmek. Diger engeller sevgi saygi içerisinde asilir" dedi.

Kaynak: İHA