Büyüksehir, Kadina Siddete Karsi Kendi Personelini Egitiyor

Adana Büyüksehir Belediyesi 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü kapsaminda, 10 Aralik 2021 tarihine kadar düzenleyecegini açikladigi egitim, farkindalik çalismasi ve faaliyetlerini sürdürüyor.

Büyüksehir, Kadina Siddete Karsi Kendi Personelini Egitiyor
Atatürk Spor Salonu Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen ve kadina siddetin önlenmesine yönelik egitime Adana Büyüksehir Belediyesi’nin sahada aktif görev alan elamanlari katildi.

Zabita ekipleri, Derman ekipleri, güvenlik personeli, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi çalisanlarinin katildigi egitimde; Kadina Yönelik Siddet, Siddet Döngüsü, Siddetin Türleri, Siddetin Etkileri, Kadina Yönelik Siddet Ile Ilgili Dogru Bilinen Yanlislar, 6284 Sayili Ailenin Korunmasi ve Kadina Yönelik Siddetin Önlenmesine Dair Kanun Kapsaminda Verilen Önleyici Tedbir Kararlari, Siddete Maruz Kalindiginda Yararlanilabilecek Haklar ve Basvuru Mekanizmalari konularinda bilgilendirme yapildi.

Adana Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskani Ayten Dolançay’in açilis konusmasini yaptigi programda egitimi Sosyolog Elif Uras verdi.
Kaynak: İHA