Afyonkarahisar Motokros Sampiyonasi Ile Adini Dünyaya Duyurdu

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke: 'Motokros sampiyonasi organizasyonlari 86 ülkede canli yayinlandi. Ayni gün içinde 186 ülkede izlendi. Bir hafta içinde Afyonkarahisar, yaklasik 150 bin kisiyi agirladi. Kentteki tüm oteller doldu, esnafin yüzü güldü' 'Afyonkarahisar 12 ay kullanabilecegimiz bir festival ve spor alanina sahip. Aralik ayi içerisinde de Türkiye Enduro ve ATV sampiyonalarini gerçeklestirecegiz'

CANAN TÜKELAY - Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke, Afyonkarahisar'da gerçeklestirilen Motokros Sampiyonasi'nin kentin tanitimina büyük katki sagladigini söyledi.

Akülke, AA muhabirine, 2021 yilinda Afyonkarahisar'da Dünya Motokros Sampiyonasi'nin 2 ayagini gerçeklestirdiklerini animsatti.

Dünya Motokros Sampiyonasi (Bitci MXGP of Turkey) ve ayni hafta içinde Bitci MXGP of Afyon adiyla kentte ikinci organizasyonu gerçeklestirdiklerini söyleyen Akülke, "Motokros sampiyonasi organizasyonlari 86 ülkede canli yayinlandi. Ayni gün içinde 186 ülkede izlendi. Bir hafta içinde Afyonkarahisar, yaklasik 150 bin kisiyi agirladi. Kentteki tüm oteller doldu, esnafin yüzü güldü. Türkiye hem Afyonkarahisar adina Dünya Motokros Sampiyonasini yapmanin gururunu ve onurunu yasadik." diye konustu.

- "Motor Sporlari Merkezi'nde Karavan Fest'i gerçeklestirecegiz"

Akülke, Afyonkarahisar'in 2021 yilinda sampiyonalar, festivaller, fuarlar gibi çok farkli etkinliklere ev sahipligi yaptigini dile getirerek, "Afyonkarahisar 12 ay kullanabilecegimiz bir festival ve spor alanina sahip. Aralik ayi içerisinde de Türkiye Enduro ve ATV sampiyonalarini gerçeklestirecegiz." ifadelerini kullandi.

Türkiye sampiyonlarinin yine Afyonkarahisar'da belirlenecegini anlatan Akülke, "2021'i Afyonkarahisar'da Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak bitirirken, 2022'nin de hazirliklarina basladik. Afyonkarahisar olarak yine bir ilke imza atiyoruz. 2022'nin Ocak ayinda Afyonkarahisar'daki Motor Sporlari Merkezi'nde Karavan Fest'i gerçeklestirecegiz. Burada da yüzlerce karavani, ulusal ve uluslararasi karavanci derneklerini, karavancilari agirlayacagiz. Festival tadinda 3 gün vatandaslari bekliyor." diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: AA