Çorum Belediye Baskani Asgin, Görevdeki 30 Ayda Yaptigi Çalismalari Degerlendirdi

Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, Türkiye'nin en kurak sehirlerinden birinin belediye baskani oldugunu belirterek, "Sehrimizi susuz birakmamak için çok sayida kuyu kazdik ancak en önemli çalismamiz Koçhisar Ishale Hatti. Kamulastirmalariyla 150 milyon liralik çok büyük bir yatirim. 53 kilometreden su getiriyoruz." dedi.



Asgin, kentteki bir otelde görevde bulundugu 30 ayda yapilan çalismalarini degerlendirdi.

Göreve gelir gelmez belediyede mali disiplini sagladigini belirten Asgin, Çorum Belediyesinin son 2 yildir bütçe fazlasi verdigini vurguladi.

Adaylik döneminde vadettigi projelerin yüzde 70'ini görev süresinin ilk 30 ayinda tamamladigini aktaran Asgin, kalan 30 ayda ise vadettiklerinden çok daha fazlasini yapmak için çabalayacagini anlatti.

Türkiye'nin kurak bir dönem geçirdigini, Çorum'un da kurakliktan en çok etkilenen illerden olduguna dikkati çeken Asgin, "Altyapi projelerimizin en önemlisi Koçhisar Baraji Ishale Hatti. Kuraklik yasiyoruz. Üzülerek söylüyorum ki maalesef Türkiye'nin en kurak sehirlerinden biriyiz. 900 bin ton suyumuz var. Hakikaten barajlarimizin durumu iyi degil. Sehrimizi susuz birakmamak için çok sayida kuyu kazdik ancak en önemli çalismamiz Koçhisar Ishale Hatti. Kamulastirmalariyla 150 milyon liralik çok büyük bir yatirim. 53 kilometreden su getiriyoruz. Su an 3,2 kilometresi kaldi. Insallah 2-3 hafta içinde Koçhisar suyunu aritma tesisimizle bulusturmus olacagiz ve uzun yillar sehrimizin su problemini çözmüs olacagiz." diye konustu.

Kentteki barajlarda su seviyesinin azalmasiyla yeni kaynaklara yöneldiklerini dile getiren Asgin, sunlari kaydetti:

"Eger son 4 ayda 14 yeni kuyu kazmasaydik su an su problemi yasiyor olacaktik çünkü mevcut kuyularimizda su azaldi, sular çekildi, hatta kuruyan kuyular oldu maalesef. 3-4 aydir gece gündüz çalistik, 14 yeni kuyu kazdik ve sehrimize su problemi yasatmiyoruz ama bunun büyük bir gayretin ürünü oldugunu belirtmeliyim. Evde muslugu açiyoruz, su akiyor, basit bir sey gibi geliyor ama barajlarda su yok. Sehirde susuzluk yasanmasin diye insan üstü diyecegim ama abartmis olurum, çok büyük mücadeleyle sehrimizi susuz birakmadik. Koçhisar yeterli olmaz diye bugün de kuyu çalismalarimiz devam ediyor."

Kaynak: AA