Avrupa Konseyi'nin Basörtülülere Karsi Ayrimciliga Iliskin Kampanyasina Fransa Engeli

Fransa, Avrupa Konseyi'nin basörtülü kadinlara yapilan ayrimciliga karsi baslattigi kampanyayi iptal ettirdi.

Fransa'nin Gençlikten Sorumlu Devlet Bakani Sarah El Hairy, LCI televizyon kanalinda yaptigi açiklamada, Avrupa Konseyi'nin ayrimcilikla mücadele biriminin söz konusu kampanyasinin kendisini soke ettigini söyledi.

El Hairy, bu kampanyanin Fransa'nin degerlerine aykiri oldugunu iddia ederek, "(Kampanyaya ait) Videoda basörtüsü takmak tesvik ediliyor. Bunu kiniyoruz. Fransa bu kampanyayi (Avrupa Konseyi'ne) onaylamadigini iletti ve kampanya iptal edildi." dedi.

Avrupa Konseyi'ne tepkilerini de dile getirdiklerini ifade eden El Hairy, laikligi ve dini özgürlügü savunduklarini ancak bu kampanyanin basörtüsünü savundugunu öne sürdü.

Fransa'nin bu kampanyayi iptal edilmesini saglamasinin ardindan Avrupa Konseyi kampanyaya yönelik Twitter hesabindaki paylasimlari sildi.

Ülkede çok sayida siyasetçi de bu kampanyaya tepki gösterdi.

Le Figaro gazetesinin haberinde, Avrupa Birligi (AB) Komisyonunun "Hukuk, Esitlik ve Vatandaslik" programi kapsaminda bu kampanyaya finansman sagladigi belirtildi.

Avrupa Konseyi, basörtülü kadinlara yönelik yapilan ayrimciliga karsi 28 Ekim'de kampanya baslatmisti. Avrupa Konseyinin ayrimcilikla mücadele biriminin Twitter hesabindan kampanya kapsaminda "Özgürlük basörtüsündedir", "Basörtüm tercihim", "Mutluluk getir ve basörtümü kabul et" ve "Güzellik çesitlilikte oldugu gibi özgürlük basörtüsündedir" yazili ve basörtülü kadinlarin yer aldigi görseller paylasilmisti.

Kaynak: AA