Kanseri Yendi, Yazdigi Kitapla Hastalara Umut Oldu

Denizli'de kanserle savasini kazandiktan sonra mücadelesini kaleme alan Ceren Atmaca, bu sayede kanser hastalarina destek oluyor 34 yasindaki Atmaca: 'Annem kanser tedavisi görürken yasadiklarimizi kaleme almak istiyordum ama firsat olmamisti. Sonra kansere ben de yakalaninca artik bir seyler yazma ihtiyaci hissettim' 'Tedavim boyunca kitaplara sigindim. Inanilmaz agri sizi olunca insan kendini baska bir dünyaya aktarmak istiyor. Bu da kitap sayesinde oldu ve birçok kitap okudum tedavim esnasinda'

Denizli'de yasayan 34 yasindaki Ceren Atmaca, yumurtalik kanserine karsi verdigi savasi kazandiktan sonra farkindalik yaratmak amaciyla yazdigi kitapla kanser hastalarinin mücadelesine destek olmaya çalisiyor.

"Sen Yoksun Ben Varim" isimli kitabiyla Istanbul ve Denizli'de imza günleri düzenleyen Ceren Atmaca, AA muhabirine, annesinin 2018'de meme kanserini yendigini, bu süreçte kanserle mücadeleyi ögrendigini anlatti.

Babasini Kasim 2019'da KOAH hastaligi nedeniyle kaybettikten sonra rutin kontrol için hastaneye gittigini, hiç belirti vermeyen yumurtalik kanserinin 3. evresinde oldugunu ögrendigini ifade eden Atmaca, operasyonla yumurtaliklari, rahmi ve kalin bagirsaginin bir bölümünün alindigini aktardi.

Bu süreçte 6 ay kemoterapi tedavisi gördügünü dile getiren Atmaca, söyle konustu:

"Üç büyük ameliyat sonrasinda tedavim bitti çok sükür. Ailemin destegi de o günlerde büyüktü. Annem de meme kanserini yenmisti. Annem kanser tedavisi görürken yasadiklarimizi kaleme almak istiyordum ama firsat olmamisti. Sonra kansere ben de yakalaninca artik bir seyler yazma ihtiyaci hissettim.

O kadar çok doluydum ki sanki yazmazsam bu durum hiç geçmeyecek gibi hissettim. Tedavim boyunca kitaplara sigindim. Inanilmaz agri sizi olunca insan kendini baska bir dünyaya aktarmak istiyor. Bu da kitap sayesinde oldu ve birçok kitap okudum tedavim esnasinda. Hastalik sürecinde online olarak editörlük egitimi aldim ve sonrasinda da yazdim."

Atmaca, kitabinda hastaligin tanimina fazla yer vermedigini, basindan geçenleri, benzer durumda olanlara tavsiyelerini, hastalik sonrasi hayata bakis açisindaki degisimi anlatmaya gayret ettigini dile getirdi.

Kanser tedavisi sürecinde morali yüksek tutmanin kritik öneme sahip oldugunu, uzman desteginin sart oldugunu bildiren Atmaca, "Kitap çiktiktan sonra sosyal medya üzerinden çok mesaj aldim. Onlarin yazdiklarini okurken hep agladim. Çok güzel seylerdi ve aglamadan okumak mümkün degildi." diye konustu.

Atmaca, kitabini okuyan kanser hastalariyla sohbet ettigini, kendi deneyimlerini aktarirken onlarin yasadiklarini da ögrendigini, onlari motive etmeye odaklandigini anlatarak kitabinin üçüncü imza gününü de Izmir'de yapmaya hazirlandigini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA