Israil Savunma Bakani, Iran'in 'Nükleer Silaha Ilerledigi Istihbaratini Dostlariyla' Paylastiklarini Açikladi

Israil Savunma Bakani Benny Gantz, Iran'in nükleer programina iliskin Viyana'da müzakere edilen uluslararasi anlasmanin aksine, Tahran'in nükleer silaha dogru hizla ilerledigini gösteren istihbarati dostlariyla paylastiklarini duyurdu.

Israil Savunma Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, Gantz'in "Son günlerde, Israilli ekipler, Iran'in Viyana'daki müzakerelerde görüsülen anlasmanin aksine mevcut isleyiste nükleer silaha dogru hizla ilerledigini gösteren istihbarati dostlarimizla paylasti." ifadelerine yer verildi.

Gantz, "Müttefiklerimize, geçen zamanin (Iran'a) yaptirim veya askeri seçenek karsiligiyla ifade edilmesi gerektigini vurguluyorum. Böylece, Iran nükleer mücadelesini ve bölgesel saldirganligini sona erdirir." degerlendirmesinde bulundu.

Müzakerelere karsi çikmadiklarini ancak Iran'in "oyalamalarina" katilmayacaklarini belirten Gantz, uluslararasi toplumun Iran ile diplomatik bir çözüm için çabalarini takdir ettiklerini fakat "güçlü bir bagimsiz ülke olarak kendilerini savunma becerilerini sakli tutmak istediklerini" aktardi.

Kaynak: AA