GÜNCELLEME - Erzincan'da Devrilen Yolcu Otobüsündeki 22 Kisi Yaralandi

Refahiye Kaymakami Eyüp Kaykaç: 'Otobüste yedek soför ve muavinle 24 kisi bulunuyordu. Bir agir yaralimiz var'KAYMAKAMIN AÇIKLAMASI VE DETAY EKLENDI

Erzincan'in Refahiye ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1'i agir 22 kisi yaralandi.

Ünal G'nin kullandigi 35 KLB 25 plakali Bizim Igdir firmasina ait yolcu otobüsü, Erzincan Sivas kara yolunun Refahiye ilçesindeki Akarsu köyü mevkisinde kontrolden çikti.

Yol kenarina devrilen otobüsteki 22 kisi yaralandi.

Kaza nedeniyle bölgeye çok sayida ambulans, jandarma, polis, itfaiye, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekibi sevk edildi.

Yaralilar, bölgeye ulasan ekiplerce Refahiye Devlet Hastanesi ile Erzincan Binali Yildirim Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesi'ne sevk edildi.

Bu kisilerden birinin saglik durumunun agir oldugu belirtildi.

Izmir'den yola çikan otobüsün Igdir'a gittigi ögrenildi.

Kaza yerine gelerek inceleme yapan Refahiye Kaymakami Eyüp Kaykaç, gazetecilere, "Kaza saat 05.56 siralarinda yasandi. Otobüs Izmir'den geliyordu. Otobüste yedek soför ve muavinle 24 kisi bulunuyordu. Bir agir yaralimiz var." dedi.

Yaralilarin hastaneye sevk edildigini aktaran Kaykaç, "Yaralilarin tamamini hastanelerimize sevk ettik. 5'ini Erzincan kent merkezindeki hastanemize gönderdik, 17'si Refahiye Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi oluyor. Insallah agir yaralimizdan da hayirli haber aliriz." ifadesini kullandi.

Otobüsteki yolcularin esyalari polis ve jandarma ekiplerince toplanarak muhafaza altina alindi.

Kaza nedeniyle kara yolunda ulasim bir süre kontrollü saglandi.

Kaynak: AA