Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Mus'ta Konustu Açiklamasi

'Milletimiz için paylasimda adaleti, yönetimde adaleti tesis etmek üzere yola çiktigimizi daha ilk günden itibaren ifade ettik'.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Mus'ta partisinin 1. Olagan Kongresi'ne katildi.

Erbakan, kentte ilk olarak esnaf ziyareti gerçeklestirerek, partisinin il baskanligi hizmet binasinin açilisini yapti.

Daha sonra kentteki bir dügün salonunda partisinin 1. Olagan Kongresi'ne katilan Erbakan, burada yaptigi konusmada, Mus'ta olmanin kendileri için büyük bir bahtiyarlik vesilesi oldugunu söyledi.

Malazgirt'in Islam'in Anadolu'ya giris yaptigi nokta olmasi dolayisiyla çok önemli, manevi degeri olan ve stratejik bir nokta oldugunu ifade eden Erbakan, söyle konustu:

"Merhum liderimiz, Milli Görüs Hareketi'nin ilk resmi üyesini 50 yil evvel hususi bu is için Ankara'dan Malazgirt'e gelip kaydetmisti. Madem ki Islam'in Anadolu'ya girdigi yer Malazgirt'tir, bin yil sonra yeniden sahlanisin, yeniden suurlanmanin ve milli görüsün Anadolu'ya girisinin ilk noktasi da 'Malazgirt olmasi gerekir' dedi ve geldi burada kaydetti. Mus'ta, Malazgirt'te milli görüsün, Yeniden Refah'in bu kongresini, bu programini yapmak gerçekten de büyük mana ifade ediyor ve bizleri ayrica bahtiyar ediyor."

"Milletimiz için paylasimda adaleti, yönetimde adaleti tesis etmek üzere yola çiktigimizi daha ilk günden itibaren ifade ettik" diyen Erbakan, "Birinci 40 yilda hem merkezi hükümette hem yerel yönetimlerde bu ülkeye, bu millete efsane hizmetler yapmis olan milli görüsün ikinci 40 yilda da ayni efsane hizmetleri devam ettireceginin müjdesini vermis olduk." ifadesini kullandi.

Erbakan, "Milletimiz için, ezilenler için ve mazlumlar için biz variz" diye çok önemli bir sloganla partinin kurulusunu gerçeklestirdiklerini dile getirerek, "Bugün geldigimiz noktada 200 bine yakin resmi üyemiz, elimizde islak imzali üye formlarimiz yaklasik 100 bin. Yani bu ikisini beraber degerlendirdigimizde daha 3. yilimiz dolmadan neredeyse 300 bin üyeye ulasmis oluyoruz ki bu yeni kurulan diger hiçbir partinin harci olmayan bir rakamdir. Hatta ve hatta yeni kurulanlari birakin 20, 30 yillik partilerin ulasamadigi bir üye sayisidir." diye konustu.

Kongrede Yeniden Refah Partisi Mus Il Baskani Kerem Sen de bir konusma yapti.

Erbakan daha sonra kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Kaynak: AA