Türkmenistan'dan Cumhurbaskani Erdogan'a 'Devlet Isbirligi Nisani'

Türkmenistan Devlet Baskani Gurbangulu Berdimuhamedov tarafindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a “Türkmenistan Devlet Isbirligi Nisani” takdim edildi.

Türkmenistan'dan Cumhurbaskani Erdogan'a 'Devlet Isbirligi Nisani'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Türkmenistan ziyareti kapsaminda Türkmenistan Devlet Baskani Gurbangulu Berdimuhamedov ile ortak basin toplantisi düzenledi.

Ata yurdu Türkmenistan’a gelmekten büyük bir mutluluk duydugunu ifade eden Erdogan, Türkmenistan’in bagimsizliginin 30’uncu yil dönümünü tebrik etti. Türkiye’nin Türkmenistan’in bagimsizligini taniyan ilk oldugunu ve baskent Askabat’ta ilk büyükelçilik açan ülke oldugunu hatirlatan Cumhurbaskani Erdogan, “Kardeslik iliskilerimiz çerçevesinde Türkmenistan’i ve basariyla sürdürdügü tarafsizlik statüsünü desteklemeye devam edecegiz” dedi.



"Ticaret hacmimizi ilk planda 5 milyar dolara çikarmak gerekli adimlari atmak konusunda kararliyiz"

Cumhurbaskani Erdogan, “Sayin Devlet Baskani ile gerçeklestirdigimiz görüsmelerde kemik kardesligine dayanan iliskilerimizi tüm boyutlariyla ele aldik. Ticaret hacmimizi ilk planda 5 milyar dolara çikarmak gerekli adimlari atmak konusunda kararliyiz. Kara ve havayolu tasimaciliginin yani sira enerji alanindaki isbirligimizi gelistirmek amaciyla yapabileceklerimiz hakkinda görüs alisverisinde bulunduk. Tarihi ve kültürel ortakliga dayali stratejik isbirligimiz çerçevesinde egitim, kültür, gençlik ve spor gibi beseri alanlardaki iliskilerimize yeni bir ivme kazandirmak konusunda hemfikiriz” dedi.

Imzalanan 9 maddelik ortak bildiri ile Türkmenistan’da olan iliskilerin daha da güçlendigini ifade eden Erdogan, “Yarin da Ekonomik Isbirligi Teskilati Zirvesi vesilesiyle diger dost ve kardes ülke liderleriyle teskilat çerçevesindeki isbirligimizi nasil daha da ilerletebiliriz tek tek görüsme firsati bulacagiz” dedi.



Erdogan’a “Devlet Isbirligi Nisani”

Ortak basin toplantisinin ardindan Türkmenistan Devlet Baskani Gurbangulu Berdimuhamedov tarafindan Cumhurbaskani Erdogan’a Türkmenistan Devlet Isbirligi Nisani takdim edildi. Cumhurbaskani Erdogan nisan tevcih töreninde yaptigi konusmada ise, kendisine verilen nisandan dolayi onur duydugunu aktararak, “Bu nisanla sahsima gösterilen teveccüh için yürekten tesekkür ederim. Bu nisana layik görülmem ata yurdumuz Türkmenistan’a gerçeklestirdigim resmi ziyareti taçlandirmistir. Ülkelerimiz arasindaki dostluk ve karsilikli muhabbetin yeni bir sembolü olarak gördügüm bu nisanla kemik kardesligimiz bir kez daha perçinlenmistir. Bu nisan bana ayni zamanda Türkiye-Türkmenistan dayanismasini daha da ilerilere tasima mesuliyetini yüklemektedir. BU vazifeyi büyük heyecan ve gururla yerine getirecegim” dedi.

Kaynak: İHA