Malcolm X'in Kizi Malikah Shabazz'in Cenazesi New York'ta Defnedildi

Cenazeye katilan Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan Cumhurbaskani Erdogan'in taziyelerini Shabazz ailesine iletti.

ABD'de irkçiliga karsi mücadele veren sembol isimlerden siyahi Müslüman lider Malcolm X'in (El-Hajj Malik El Shabazz) hafta içinde vefat eden kizi Malikah Saban Shabazz'in cenazesi New York'ta babasiyla ayni mezarliga defnedildi.

New York'un Brooklyn kentinde 22 Kasim'da vefat eden Malcolm X'in ikiz kizlarindan Malikah Shabazz'in cenazesi, Manhattan'daki Islamic Cultural Center of New York'ta kilinan cenaze namazinin ardindan, 1965'te ugradigi silahli saldirida hayatini kaybeden babasinin defnedildigi Ferncliff Mezarligi'nda topraga verildi.

Islami usullere göre düzenlenen cenaze merasimine Malcolm X'in hayattaki kizlari ve New York civarindaki siyahi Müslüman Amerikalilarin yogunlukta oldugu bir grup eslik etti.

- Washington Büyükelçisi Mercan da cenaze namazina istirak etti

Malikah Shabazz'in cenaze töreninde Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ve esi Inci Mercan ile New York Baskonsolosu Reyhan Özgür de hazir bulundu.

Aile üyelerine cenaze namazi öncesi bassagligi dileyen Mercan, "Malcolm X dünya Müslümanlari tarafindan bilinen müstesna bir sahsiyet. Kizinin vefati nedeniyle yakinlarina Cumhurbaskanimizin taziye mesajlarini ilettik." dedi.

Mercan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in cenaze için gönderdigi Türk bayragi sembollerini tasiyan çelenkle ilgili "Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyanin neresinde olursa olsun Müslümanlara ve inananlara gösterdigi bir teveccühtür." ifadesini kullandi.

New York'un Brooklyn kentindeki evinde 22 Kasim'da vefat eden Malcolm X'in kizi Malikah Shabazz, Manhattan'daki cenaze namazinin ardindan götürüldügü Ferncliff Mezarligi'nda dualarla defnedildi.

56 yasindaki Shabazz, Malcolm X'in alti kizinin en küçükleri olan ikizlerden biriydi. Malcolm X, 21 Subat 1965'te Harlem'de o zamanki adi Audubon Ballroom olan salonda silahli saldiriya ugradiginda, anne Betty Shabazz, Malikah ve Malaak ikizlerine 3 aylik hamileydi.
Kaynak: AA