KKTC Cumhurbaskani Tatar, ITO Baskani Avdagiç'i Kabul Etti

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Baskani Sekib Avdagiç ve beraberindekileri kabul etti.

Cumhurbaskani Tatar, heyeti kabulünde ITO'nun Türkiye ekonomisinin önemli bir oranini temsil ettigini belirterek, Kibris Türk Ticaret Odasi’yla istisare halinde olmasinin ve is birligi yapmasinin önemine dikkat çekti.

Ana vatan Türkiye ile tam bir fikir ve eylem birlikteligi içerisinde Kibris Türk halkinin egemenliginin kabul edilmesi mücadelesi verdiklerini ifade eden Tatar, egemen bir devlete sahip olan Kibris Türkü'nün Türkiye ile her zaman baglarini güçlendirecegini vurguladi.

Cumhurbaskani olarak göreve gelmesinin ardindan ortaya konan yeni siyasetle Kibris'ta artik egemen esitlige dayali iki devletli bir çözümün savunuldugunu kaydeden Tatar, Kibris'ta 60 yildir iki ayri devlet gerçegi oldugunu, yarim asirdir görüsülen federasyon tezinin artik rafa kalktigini ifade etti.

Tatar, Rum tarafinin hayalinin halen Kibris'i Yunanistan'a baglamak oldugunu ve bu oyuna asla izin verilmeyecegini vurgulayarak, Kibris Türkü'nün devletine ve egemenligine her daim sahip çikacagini söyledi.

KKTC'nin her alanda gelisiminin sürecegini dile getiren Tatar, bu baglamda ITO yönetimi ve üyelerinin KKTC'yi ziyaret etmesinin ve yatirim olanaklarinin masaya yatirilmasinin oldukça degerli oldugunu ifade etti.

- "Istanbul is dünyasi olarak her zaman KKTC'nin yanindayiz"

ITO Baskani Avdagiç de KKTC'nin 38. kurulus yil dönümü sebebiyle ITO olarak bu sevince, kutlamaya istirak için KKTC'de olduklarini bildirdi.

Avdagiç, Cumhuriyetin kurucusu ve ilk Cumhurbaskani merhum Rauf Denktas'in kararliligini bugüne tasiyan Cumhurbaskani Tatar ve KKTC'ye olan destek ve inanci ifade için burada olduklarini aktardi.

Cumhurbaskani Tatar'in agustos ayinda ITO’yu ziyaret ettigini hatirlatan Avdagiç, "Biz de simdi iade-i ziyaretle birlikte, Sayin Cumhurbaskanimizin Kibris politikasini destekledigimizi vurguluyor, Istanbul is dünyasi olarak her zaman KKTC'nin yaninda oldugumuzu gösteriyoruz." dedi.

Avdagiç, "Istanbullu is adamlari olarak, KKTC is dünyasiyla köklü ve kalici is birlikleri olusturmak kararliligindayiz. Bu ortami saglamak, KKTC'nin hak ettigi ekonomik güce kavusmasina katkida bulunmak, bizim en büyük arzumuz." diye konustu.

ITO heyeti, Türkiye'nin Lefkosa Büyükelçisi Ali Murat Basçeri ve Kibris Türk Ticaret Odasi (KTTO) Baskani Turgay Deniz'i de ziyaret etti.

Kaynak: AA