Kirgizistan'da Kayak Sezonu Karakol Kayak Merkezinde Açildi

Kirgizistan'in kuzeyinde kis turizminin en önemli merkezlerinden Karakol'da, yogun kar yagislariyla kayak sezonu açildi.

Kirgizistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikasi Bakani Azamat Camankulov, Issik Göl Bölgesi'nde yer alan Karakol sehrindeki kayak merkezinde, 2021-2022 kis turizm sezonunun açilisini gerçeklestirdi.

Camankulov, burada yaptigi konusmada, Kirgizistan'in sadece zengin tarihi ile degil, ayni zamanda dag ve eteklerinin dogasinin zenginligi, iliman iklimi ile de dünyanin her yerinden binlerce turisti çektigini söyledi.

Kis turizminin ülke ekonomisi için en önemli alanlardan biri oldugunu vurgulayan Camankulov, ülkedeki daglarin dogaseverler ve kayakçilar için büyük firsat oldugunu kaydetti.

Etkinlige katilanlar pistlerde karin tadini doyasiya çikardi.

Ülkede 17'si faal olmak üzere toplam 23 kayak merkezi bulunuyor ve modern kayak merkezleri çogunlukla ülkenin kuzeyindeki Çuy ve Issik-Kul bölgelerinde yer aliyor.

Kirgizistan'da Karakol, Çunkurçak, Orlovka, Too-Asuu, Zil, Toguz Bulak, Nevruz, Oruu-Say, Ak-Tas, Kaska-Su, Politeh, Susamir, Çon-Tas ve Ski-Tatir'da isimli kayak merkezleri dikkati çekiyor.

Kaynak: AA