Görenler Saskina Döndü Açiklamasi 5 Kiloluk Çikolata Elbise Festivalin Ilgi Odagi Oldu

Edirne’de ilki düzenlenen Kahve ve Çikolata Festivali’nde gerçek kahve çekirdegi ve çikolatadan yapilan 5 kilo agirligindaki elbise katilimcilardan yogun ilgi gördü.

Görenler Saskina Döndü Açiklamasi 5 Kiloluk Çikolata Elbise Festivalin Ilgi Odagi Oldu
Pavli Atölye Sorumlusu Gülsen Gürses tarafindan festivale özel tasarlanan kahve çekirdegi ve çikolatadan yapilan elbiseyle podyumda yürüyen manken ilgi odagi oldu. Kimisi çikolata ve kahve güzeli ile selfie çekilirken, kimisi ise saskinligini gizleyemedi. Ziyaretçiler, çikolata ve seker elbiseli mankeni cep telefonlariyla görüntüledi.

Edirne Valiligi ve Il Kültür ve Turizm Müdürlügü is birliginde bu yil ilk kez gerçeklestirilen Kahve ve Çikolata Festivalinde renkli görüntüler ortaya çikti. Edirne’de Tarihi Karaagaç Tren Gari ve Lozan Aniti önünde gerçeklestirilen festivale gelen fotograf sanatçilari da en güzel kareleri çekebilmek için birbirileriyle yaristi. Festivale özgü gerçek kahve çekirdekleri ve çikolatalarla süslenen elbise dikkati çekti. Pavli Atölyesince hazirlanan elbise ve taçla gezen model alanda yürümekte zorlandi.

5 kilo çikolata kullanildi

Festivalin adina uyumlu olmasi açisindan bu sekilde bir ani birakmak istediklerini söyleyen Pavli Atölye Sorumlusu Gülsen Gürses, “Hem kahve içelim, hem bunu görsel kurgusal fotograf atölyelerimizde kullanalim hem de böyle bir tasarim kiyafet hazirladik. Tamamen bitter çikolata ve kahve çekirdeklerinden olusan bir elbise yaptik. Bütün gece ugrastim ve bunlari yapistirdim. Hepsi çikolata ve kahveden olusuyor el emegi olarak hazirladim. Buraya yakisacagini düsündügüm için halkin içine getirdim. Festival alaninda ilerlemekte zorlandik. Çünkü herkes fotograf çektirmek istiyor, özellikle çocuklar çok begendi. 1 metreyi bile 10 dakikada adim adim yürüyerek ilerledik. Ilgi çok güzel. Daha önce de lavanta ve yaprak elbise yapmistik. O zamanda çok begenilmisti. Halkimiz bu sekilde farkliliklari çok seviyor. Yaklasik 5 kilodan fazla çikolatadan olusan bir elbise tasarladik. Eteginde de bitter ve beyaz çikolata var. Kahve çekirdeklerimiz de var. Kendim çikolatalari eriterek parçalari etekte birlestirerek tasarladim. Festivalle özdeslesmesi ve akillarda kalmasi için bu sekilde bir sey düsündüm ve çok olumlu tepkiler aldim” dedi.



“Yolda ilerlemekte zorluk çektik“

Kahve ve çikolatadan tasarlanan elbiseyi giyen Elif Durmaz, çikolata ve kahve çekirdeklerinden olusan bir elbiseyi giydigi için heyecanli ve mutlu oldugunu söyledi.

Elbisenin gerçek çikolata ve kahve çekirdeginden olusmasi sebebiyle yolda ilerlemekte zorluk çektiklerini ve yogun ilgi gördüklerini belirten Durmaz, “Herkes fotograf çekilmek istiyor yogun ilgi var. Bu da bizi daha çok mutlu ediyor. Kahve çekirdeklerinden olusan bir büstiyerimiz var, üzerini tüllerle süsledik. Altimizda gerçek çikolatadan etegimiz var. El emegi ile kahve çekirdeklerinden olusan bir tacimiz var. Festivale yakisir bir farklilik oldu” dedi.

Kaynak: İHA