Zigana Dag Yamacindan Kopan Kayalar Seyir Halindeki Kamyonete Isabet Etti

Gümüshane’den Trabzon’a giden bir araç Zigana daginda yagis nedeniyle dag yamacindan kopan kayalarin altinda kalmaktan son anda kurtuldu.

Zigana Dag Yamacindan Kopan Kayalar Seyir Halindeki Kamyonete Isabet Etti
Bu gece yarisi gerçeklesen olayda kamyonetiyle Gümüshane’den Trabzon’a giden Arif Karaduman isimli vatandas Dogu Anadolu’yu Dogu Karadeniz’e baglayan en önemli geçitlerden Zigana dagini tirmanirken Köstere köyü mevkiindeki helikopter pisti yakinlarinda dagdan kopan kaya parçalari aracina çarpti.

Sesleri duyar duymaz yolun bos olmasindan da faydalanarak yaptigi manevralarla kayalarin altinda kalmaktan son anda kurtulan Karaduman, olaydan aracina çarpan ufak kaya parçalarinin verdigi hasarla kurtuldu.

Kaya düsmesini engellemek için yol boyunca çesitli bölgelere yapilan çelik filelere ragmen her yagisli havadan sonra hemen hergün sürücülerin korkulu rüyasi olan yolda olayin ardindan Kadaruman küçük kaya parçalarini yoldan temizlerken, ihbarda bulunmasinin ardindan kisa sürede bölgeye gelen Karayollari ekipleri kapanan yolda temizlik çalismasi yaparak yolu yeniden ulasima açti.

Olay aninda çok korktugunu ifade eden Karaduman, “Araca çarpan kayalarin seslerini duyunca hizlica manevra yaparak kaçarak ilerde durdum. Küçük taslari ben temizledim ama büyük taslar için Karayollari ekiplerine haber verdim” dedi.

Her yil milyonlarca aracin geçtigi bu yolda yagisli havalarda hemen her zaman bu tür durumlarla karsilastiklarini ifade eden Karaduman, bu isin çaresinin yapimi devam eden yeni Zigana tünelinin biran önce açilmasi oldugunu belirterek tünelin bitmesini dört gözle beklediklerini söyledi.

Kaynak: İHA