Izmir'i Yagmur Ve Firtina Vurdu

Izmir’in kuzey ilçelerinde etkili olan saganak yagis, Dikili ilçesinde su baskinlarina neden oldu. Sel nedeniyle bazi ev ve is yerlerini su basarken, vatandaslar ve araç sürücüleri zor anlar yasadi.

Izmir'i Yagmur Ve Firtina Vurdu
Meteoroloji Genel Müdürlügünün Izmir’in kuzey ilçeleri için yaptigi uyarilarin ardindan ilçelerde saganak yagis etkili oldu. Dikili ilçesinde aksam saatlerinde etkisini gösteren saganak yagmur, sürücü ve vatandaslara zor anlar yasatirken yagis nedeniyle caddeler göle döndü. Meydana gelen su baskinlari nedeniyle bazi ev ve is yerlerini su basarken, vatandaslar su basan yerleri kendi imkanlariyla tahliye etmeye çalisti. Öte yandan ilçede firtina da etkili oldu.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlügü Tahmin ve Erken Uyari Merkezi, "Yapilan son degerlendirmelere göre; bugün bölge genelinde beklenen saganak ve gök gürültülü saganak yagislarin, Izmir’in kuzey ilçelerinde (Dikili, Bergama, Aliaga, Foça, Karaburun) aksam saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/m2) olacagi tahmin edildiginden sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi, yagis aninda kuvvetli rüzgar, hortum riski ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir" seklinde uyarida bulunmustu.
Kaynak: İHA