Israil, Kovid-19'Un Yeni Varyanti Nedeniyle Kuzeyi Hariç Afrika'nin Tamamina Seyahati Durdurdu

Tel Aviv yönetimi, bu ülkelerden gelen yolculara karantina uygulamasi baslatti.

Israil hükümeti, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) B.1.1.529 olarak isimlendirilen yeni bir varyanti nedeniyle kuzeyindekiler hariç Afrika'nin geri kalan diger ülkelerini, seyahat tablosunda "kirmizi listeye" aldi.

Hükümet üyeleriyle yaptigi toplantinin ardindan konusan Israil Basbakani Naftali Bennett, Afrika'nin kuzeyindeki ülkeler disinda kitanin tamaminin seyahat tablosunda "kirmizi listeye" alindigini ve bu ülkelerden Israil'e yabancilarin seyahatinin durduruldugunu açikladi.

Bennett, son 14 gün içinde kirmizi listeye alinan ülkelerden gelen ya da buralarda bulunmus Israillilerin yetkililere bunu bildirmesi, PCR testi yaptirmasi, sonuçlari gelene kadar siki karantina altinda kalmasi gerektigini belirterek, bu ülkelere seyahat edenlerin tespiti için çalisma yürütüldügünü kaydetti.

Koronavirüsün (Kovid-19) B.1.1.529 olarak isimlendirilen ve Güney Afrika, Botsvana'da yaygin yeni bir varyantinin ülkede bir kiside rastlandigini, bu sayinin artabilecegini tahmin ettiklerini aktaran Bennett, kabinenin yeni önlemleri ele almak için yarin toplanacagini ifade etti.

Bennett, Yahudilerin dini bayrami Hanuka'ya hazirlandigi sirada yeni varyantin durumu karmasik hale getirdigini ancak kanalizasyondan enfeksiyon örnegi toplama, 10 milyon yeni varyanta duyarli PCR test kiti alimi gibi önlemler aldiklarini aktardi.

- Yeni varyant

Henüz, Güney Afrika ve Botsvana'da 9 kiside görülen B.1.1.529 varyanti, "süper varyant" olarak nitelendiriliyor ve 32 mutasyona sahip oldugu biliniyor.

Simdilik düsük görülme sikligina sahip bu varyanta karsi mevcut asilarin etkili olup olmadigina iliskin arastirmalar sürüyor.

Kaynak: AA