Erzurum'un Jeotermal Potansiyeli Arastirilacak

Erzurum'da, Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi (KUDAKA) ve Yakutiye Belediyesi is birligiyle kentteki jeotermal kaynaklar arastirilacak.

KUDAKA'dan yapilan açiklamaya göre, Ajansin 2021 yili Fizibilite Destegi Programi kapsaminda destek almaya hak kazanan ve Yakutiye Belediyesi tarafindan yürütülecek olan "Yakutiye'nin Jeotermal Kaynaklarinin Arastirilmasi" projesine iliskin destek sözlesmesi imzalandi.

Ajansta düzenlenen imza törenine, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Yakutiye Belediyesi Baskan Vekili Ihsan Karabulut ve Belediye Baskan Yardimcisi Osman Yildiz katildi.

Yakutiye ilçesinde jeotermal enerji potansiyelinin etkin biçimde harekete geçirilmesinin, dogal kaynaklarin ekonomiye kazandirilmasinin hedeflendigi proje kapsaminda Akdag ve Yesilyayla mahallelerindeki jeotermal su kaynaklarinin tespit edilmesine yönelik teknik arastirmalar yapilacak.

Yürütülecek sondaj çalismalari sonucunda hazirlanacak fizibilite raporu ile tespit edilen jeotermal kaynaklarin özelliklerine göre potansiyel yatirim konulari belirlenecek.

Bu sayede Erzurum'da bulunan jeotermal enerji kaynaklari potansiyeli daha verimli ve etkin olarak kullanilacak, termal ve saglik turizmi açisindan kente yeni tesisler kazandirilmasi için adim atilacak.

Kaynak: AA