Diyarbakir'a 2 Bin 700 Yeni Derslik Kazandirilacak

Vali Münir Karaloglu: 'Diyarbakir'da, hem devlet bütçesinden hem hayirseverlerimizden hem de uluslararasi fonlardan su anda büyük bir egitim seferberligi var, 2 bin 700 yeni ilave derslik çalismamiz var'.

Diyarbakir'da hayirsever is insani tarafindan yapilacak 32 derslikli ilkokulun temeli törenle atildi.

Vali Münir Karaloglu, DIMER Grup bünyesinde faaliyet yürüten DIMIN Madencilik tarafindan Baglar ilçesinde yaptirilacak 32 derslikli Raif Türk Ilkokulu'nun temel atma törenindeki konusmasinda, en büyük varlik, zenginlik ve umutlarin gençler oldugunu söyledi.

Diyarbakir'da ilk, orta ve lisede egitim-ögretime devam eden ögrenci sayisinin 450 bini geçtigini aktaran Karaloglu, bu sayinin bazi vilayetlerin nüfusundan daha çok oldugunu ve bunun büyük bir zenginlik oldugunu ifade etti.

Kent olarak sahip olduklari genç nüfusun önemine deginen Karaloglu, söyle konustu:

"Elbette ki bu genç nüfusu sehrimiz ve ülkemiz için bir degere ve zenginlige dönüstürmek, bu genç nüfusun iyi egitilmesinden geçiyor. Diyarbakir'da, hem devlet bütçesinden hem hayirseverlerimizden hem uluslararasi fonlardan su anda büyük bir egitim seferberligi var, 2 bin 700 yeni ilave derslik çalismamiz var. Önümüzdeki 1-2 yil içerisinde Diyarbakir, gerçekten egitim altyapisi bakimindan eksikleri azaltilmis, hafiflemis bir ile dönmüs olacak."

Valilik ve Büyüksehir Belediyesi olarak gençlere çok önem verdiklerini ve "Uyanis Gençlik" mottosuyla egitim, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle gençlere destek olduklarini dile getiren Karaloglu, söyle devam etti:

"Bütün gayemiz, bütün istegimiz çocuklarimiz iyi egitilsin. Düsünen insan olsunlar. Edindikleri bilgiyi kendileri, aileleri, ülkeleri, milletleri için degere dönüstüren gençler olsunlar ve artik çocuklarimiz birilerinin istismarina ugramasin. Birilerinin akillarini, birilerinin aklina kiraya vermesin istiyoruz. Bu topraklarin geçmiste yetistirdigi çok önemli bilim insanlari var. Yine bu topraklar, o gelenege dönsün ve yine bu topraklar üreten insanlari üretmeye devam etsin diye bir gayretimiz var. Mesafe de aliyoruz, verdigimiz emegin karsiligini kat kat geri aldigimizi görüyoruz."

DIMER Grup Yönetim Kurulu Baskani ve Dimin Madencilik Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Raif Türk de okul yaptirmanin her yerde ve her durumda hayirli bir is oldugunu belirtti.

Okulun daha iyi bir gelecegin insa edildigi yer oldugunu ifade eden Türk, "Her okul gibi bizim okulumuz da gelecek nesillere bir hediyedir. Okulumuzun ögrencilerinin, hayata üretken bireyler olarak katilmasini, kendilerine, ailelerine ve ülkelerine deger katan bireyler olmasini temenni ediyorum." seklinde konustu.

Il Milli Egitim Müdürü Yüksel Arslan da okulun hayirli olmasini diledi.

Konusmalarin ardindan butona basilarak temele beton dökme islemi baslatildi.
Kaynak: AA