ABD Ulusal Güvenlik Danismanindan Belarus Sinirindaki Krizle Ilgili Polonya'ya Destek Mesaji

ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan, Polonya Ulusal Güvenlik Servisi Baskani Pawel Soloch ile yaptigi telefon görüsmesinde Belarus sinirindaki göçmen krizine iliskin ABD'nin Polonya'ya destegini iletti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, yaptigi yazili açiklamada Sullivan ve Soloch'un bugün bir telefon görüsmesi gerçeklestirdigini bildirdi.

Görüsmede Sullivan'in savunma konularinda güçlü ikili is birligi vurgusu yaptigini aktaran Horne, Polonya'nin NATO'ya verdigi destegi de memnuniyetle karsiladiklarini belirtti.

Horne, Polonya- Belarus sinirindaki göçmen krizine de deginerek, "(Belarus Cumhurbaskani Aleksandr) Lukasenko rejiminin Polonya'nin Belarus sinirinda göçmen krizi yaratmasinin karsiliginda Sullivan, Polonya'ya güçlü desteklerini iletti." ifadesini kullandi.

Iki ismin Rusya'nin Ukrayna sinirindaki askeri eylemlerine iliskin görüs alisverisinde bulundugunu kaydeden Horne, Sullivan ve Solouch'un yakin temasi sürdürme konusunda mutabik kaldigini aktardi.

Kaynak: AA