Bursa Ve Çevre Illerde Ögretmenler Günü Kutlandi

Bursa, Eskisehir, Bilecik, Kütahya, Yalova ve Çanakkale'de, 24 Kasim Ögretmenler Günü, düzenlenen törenlerle kutlandi.

Bursa'daki etkinlikler kapsaminda Heykel'deki Atatürk Aniti'na çelenk birakildi, saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Il Milli Egitim Müdürü Serkan Gür ve beraberindeki ögretmenler Vali Yakup Canbolat tarafindan kabul edildi.

Daha sonra Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde de ögretmenler günü dolayisiyla program düzenlendi.

- Eskisehir

Eskisehir'de, Vilayet Meydani'nda düzenlenen törende Il Milli Egitim Müdürü Hakan Cirit'in, Atatürk Aniti'na çelenk birakmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Buradaki törenin ardindan Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlige Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz, çok sayida egitimci katildi.

Ayyildiz, "Insanligi bir seyle tarif etmek istesek ona ögrenme diyebiliriz. Insanlik tarihi ögrenme tarihidir. Bunun en önemli unsuru ögreticiler yani degerli ögretmenlerimizdir. Bizim medeniyetimiz ve milletimiz kalemi kiliçtan keskin tutmustur. Birçogumuzun ilk meslegidir ögretmenlik. Aklimizda gönlümüzde ilk olmak istedigimiz meslektir. Mezuniyetle, diplomayla ayriliklar yasansa bile bizler her ögretmenimizi gönlümüzde agirlamisizdir. Hiçbir meslek gurubu yoktur ki gönlü mesken edinsin. Bunu ancak sizler yapabilirsiniz. Ne mutlu sizlere." diye konustu.

Ögretmenlik mesleginin sanatkarlik oldugunu kaydeden Il Milli Egitim Müdürü Cirit ise ülkenin ve insanligin gelecegini insa eden ögretmenlerin gününü en içten dilekleriyle kutladi.

- Çanakkale

Çanakkale’de 24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla tören düzenlendi.

???????Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen törene, Çanakkale Vali Yardimcisi Hakki Uzun, Çanakkale Belediye Baskan Vekili Birten Saribas, Il Milli Egitim Müdürü Ferhat Yilmaz ile daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Milli Egitim Müdürü Yilmaz tarafindan Atatürk Aniti'na çelenk sunuldu, ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

- Kütahya

Kütahya’da 24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla tören düzenlendi.

Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, törende Valilik önündeki Atatürk Aniti’na çelenk sundu.

Tören, saygi durusunda bulunma ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla sona erdi. Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, törenin ardindan ögretmenlerle birlikte Vali Ali Çelik’i makaminda ziyaret etti.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade eden Vali Çelik, tüm ögretmenlerin 24 Kasim Ögretmenler Günü’nü kutlayarak çalismalarinda basarilar diledi.

- Yalova

Yalova'daki program 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydaninda Atatürk Anitina çelenk sunumuyla basladi.

Raif Dinçkök Kültür Merkezi'ndeki program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla devam etti.

Il Milli Egitim Müdürü Aziz Yeniyol'un günün anlam ve önemine iliskin konusmasinin ardindan, meslege yeni baslayan ögretmenler için yemin töreni düzenlendi.

Program, emeklilige ayrilan 16 ögretmene Hizmet Seref Belgelerinin Yalova Valisi Muammer Erol tarafindan takdim edilmesi ve Sehit Osman Altinkuyu Anadolu Lisesi tarafindan hazirlanan "24 Kasim" adli oratoryo sunumuyla sona erdi.

- Bilecik

Bilecik'te, Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen törende Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Sami Akyol'un Atatürk Aniti'na çelenk birakmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konusmalar yapildi. Emekli olan ögretmenlere Hizmet Seref Belgeleri verildi.

Daha sonra adayligi kalkan ögretmenlerin yemin töreni gerçeklestirildi.

Mehmet Nuri Efendi Anaokulu ögrencilerinin folklor gösterisinin ardindan 24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA