Batman'in Ilk Ve Son Ögretmen Sehitleri Unutulmadi

Batman’da 1984’te Sason Ilçe Milli Egitim Müdürlügü görevinde iken evinde ugradigi saldirida sehit edilen Sekip Akin ve 2017’de Kozluk ilçesinde teröristlerce açilan ates sonucu sehit edilen müzik ögretmeni Senay Aybüke Yalçin, Ögretmenler Günü’nde düzenlenen çesitli programlarla anildi.

Batman'in Ilk Ve Son Ögretmen Sehitleri Unutulmadi
Batman’da hain terör örgütünün sehit ettigi ögretmenler için Sason ve Kozluk ilçelerinde anma programlari düzenleyen sehit yakinlari, ilk görev yeri olan Kozluk’ta 9 Haziran 2017’de karne dagittiktan sonra evine dönerken, dönemin Belediye Baskani Veysi Isik’in aracina teröristlerce açilan ates sonucu sehit olan müzik ögretmeni Senay Aybüke Yalçin ve Sason’da Ilçe Milli Egitim Müdürü olarak görev yaparken 37 yil önce evinin önünde düzenlenen terör saldirisinda sehit olan Sekip Akin için düzenlenen anma programlarinda dualar edilerek sehitlerin mezarlari ve sehit düstügü yere çiçek birakarak andi.

Kozluk ilçesindeki Sehit Senay Aybüke Yalçin Caddesi üzerinde anma programi düzenleyen sehit yakinlari olay yerine karanfil birakarak dua etti. Sason ilçesinde de düzenlenen anma programinda sehit Milli Egitim Müdürü Sekip Akin’in mezarini ziyaret eden sehit yakinlari, mezarlikta dua ederek karanfil birakti. Anma programinda konusan Sason Sehit Aileleri ve Gazilerle Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Mutalip Çelik, “Batman’in ilk sehidi sehit Milli Egitim Müdürü Sekip Akin’dir. Son sehidi de Senay Aybüke ögretmenimizdir. Biz onlari daima anarak hiç bir zaman unutturmayacagiz. Ögretmenler günü münasebetiyle Sason’un ilk sehidi Milli Egitim Müdürü sehit Sekip Akin’in mezarini ziyaret ederek andik. PKK terör örgütü sadece askere, polise, güvenlik korucularin hedef almamis, ögretmene ve sivili de hedef almistir. Buradan PKK terör örgütüne sesleniyoruz. Hiç bir zaman iflah olmayacaksiniz, basaramayacaksiniz. Nasil arkadaslariniz daglarda les yiyenlere yem olduysa sizlerde yem olacaksiniz” dedi.

Anma programinin ardindan okullari ziyaret eden sehit yakinlari Ögretmenler Günü’nü kutlayarak ögretmenlere karanfil dagitti.

Kaynak: İHA