SMA Hastasi Bebegin Tedavisi Için Gelirinin Yarisini Bagislama Karari Aldi

Kilisli is insani Muhammed Taner Özyildiz, Antalya'da yasayan SMA hastasi Asel Yavuz bebegin sagligina kavusmasi için onun adina firmasina verilen her asansör ve yürüyen merdiven siparisinin gelirinin yüzde 50'sini bagislayacagini açikladi.

Gönüllüler tarafindan bir yardim programina davet edilen Özyildiz, "Can Dostum Projesi"ni hayata geçirdi.

Bu kapsamda Asel bebegin tedavisi için gerekli paranin bir an önce toplanmasi için katki sunmak isteyen Özyildiz, firmasina Asel bebek adina verilen her asansör ve yürüyen merdiven siparisinin gelirinin yüzde 50'sini bagislama karari aldi.

Muhammed Taner Özyildiz, AA muhabirine, jandarma astsubay olarak 10 yil görev yaptiktan sonra istifa ederek ticarete atildigini, yaklasik 2 yildir da asansör sektöründe faaliyet gösterdigini söyledi.

5 yil çocuk özlemi çektigini ve bu sürede çaresiz kalan anne ve babalarin imkanlari dahilinde yardimlarina kosacagina dair kendisine söz verdigini anlatan Özyildiz, söyle konustu:

"Bir anne ve babanin hayatta yasayabilecegi en büyük acilardan biri çocugunun her gün gözünün önünde erimesi. Sanki her gün çocugunun etinden bir sey kopartiliyor. Bu, dayanilmaz bir aci. Ben de yakinda insallah evlat sevgisini tadacagim. Acinin tarifi yoktur bence. Ondan dolayi hiçbir çocuga, geç kalinmasini istemiyorum. Dünyayi sen mi kurtaracaksin? diyorlar ama belki bir fitili ateslerim diye düsünüyorum. O yüzden bu çalismayi baslattim."

Özyildiz, kendi firmasinin Türkiye ve dünyada asansör sektöründe Asel bebek adina gelen asansör ve yürüyen merdivenlerin gelirinin yüzde 50'sini bagislayacagini ifade ederek, "Bu para bir an önce bulunsun. Çünkü bu çocuklar zamanla yarisiyor." dedi.

Asel bebek için baslatilan kampanyanin Antalya Valiligi resmi hesaplari üzerinden yürütüldügünü aktaran Özyildiz, "Asel bebek ve onlar gibi bir çogunun annelerinin babalarinin gözlerinin içinin güldügü gün, benim bayramimdir. Ben o zaman basarmisim diyecegim." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA