Osmaneli'nde 'Lefke Han Sanat Atölyeleri Ve Kadin Girisimcilik Merkezi' Açildi

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi (BEBKA) tarafindan Kaliteli Girisimci Güçlü Rekabet Projesi kapsaminda finanse edilen "Lefke Han Sanat Atölyeleri ve Kadin Girisimcilik Merkezi" düzenlenen törenle açildi.

Açilista konusan Bilecik Valisi Kemal Kizilkaya, Bilecik halkinin çaliskan ve üretken oldugunu ifade etti.

Bilecik halkinin kente bir seyler katma çabasi içinde oldugunun altini çizen Kizilkaya, "Bilecik ve ilçelerinde sürekli gelisimi ve degisimi izliyoruz ve bunun içinde olmaktan bir vali olarak çok büyük mutluluk duyuyorum. Osmaneli'nde bir projenin gelisimini ve geldigi noktayi görmek gerçekten mutluluk verici. Ilçemizin, kirsal turizm anlaminda geldigi nokta gurur verici. Her geçen gün güzel hizmetlere imza atildigini görmek beni mutlu ediyor." dedi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yagci ise Osmaneli'nin geçmis ile gelecegin birlestigi sirin bir ilçe oldugunu belirterek, tarihi degerlere sahip çikilmasi için zirveye dogru tasindigini kaydetti.

Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin de BEBKA ve kamu kurumlariyla birlikte ortak hareketle projeleri yapmaya devam ettiklerini ifade ederek, merkezin hem Bilecik hem de Osmaneli turizmine hizmet verme anlaminda önemli oldugunu dile getirdi.

Girisimcilik ödülünü almaya hak kazanan girisimcilere plaketlerinin verilmesinin ardindan merkezin açilis kurdelesi kesildi.

Kizilkaya daha sonra Belediye Baskani Sahin, kadin girisimciler ve usta ögreticilerden bilgi aldi.

Açilisa Osmaneli Kaymakami Yüksel Ünal, Seyh Edebali Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Sükrü Beydemir, Il Jandarma Komutani Albay Muzaffer Sandal, Il Emniyet Müdürü Ertugrul Namal ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA