Kovid-19 Tedbirleri Için Vatandaslari Uyaran Eski Muhtar Salgina Yenik Düstü

Zonguldak'ta verdigi röportajda vatandaslari yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uymalari için uyaran eski muhtar, salgin nedeniyle tedavi gördügü hastanede yasamini yitirdi.

Kardesi 49 yasindaki Ismail Ulubay'in Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi yogun bakim ünitesinde Kovid-19 tedavisi gördügünü ögrenen agabey Bülent Ulubay (69), Istanbul'da bulunan oglunun yanindan Zonguldak'a geldi.

Bir süre sonra kendisi de Kovid-19'a yakalanan Terakki Mahallesi eski muhtari Bülent Ulubay, durumu agirlasinca kardesinin yaninda yogun bakima alindi.

Evli ve 2 çocuk babasi Ulubay, tüm müdahaleye ragmen hayatini kaybetti.

Ulubay'in cenazesi, Ontemmuz Mahallesi'ndeki Bilal-i Habes Camisi'nde kilinan namazin ardindan aile mezarligina defnedildi.

Kardesinin ise hastanedeki tedavisinin sürdügü ögrenildi.

Terakki Mahallesi Muhtari Ferit Arslantürk, gazetecilere, Bülent Ulubay'in Terakki Mahallesi'ne 20 yil hizmeti olan, hafizalarda yer birakmis marka bir isim oldugunu belirterek, "Bu hastaliga karsi herkes önlemini alsin, asilarini olsun. Artik kayip yasamak istemiyoruz." dedi.

Bülent Ulubay, 26 Mayis'ta AA muhabirine yaptigi açiklamada, tedbirlere uymayanlara ceza yerine yogun bakimdaki Kovid-19 hastalarinin gösterilmesini ve kurallara daha çok dikkat edilmesini saglayacagini belirterek, "Iki torunum Kovid-19 nedeniyle evde karantinada. Bize de her an gelebilir, kapimizi çalabilir. Kovid-19'un nerede oldugu belli degil." sözleriyle salgina karsi vatandaslari uyarmisti.

Kaynak: AA