Arapgir'de Sonbahar Dogal Güzelligiyle Görenleri Hayran Biraktiriyor

Malatya’nin Arapgir ilçesi essiz dogal güzelligiyle görenleri kendine hayran birakiyor.

Arapgir'de Sonbahar Dogal Güzelligiyle Görenleri Hayran Biraktiriyor
Malatya genelinde tescil edilmis en fazla tasinmaz kültür varligini bünyesinde bulunduran dogasi, mimarisi, sessizligi, kültürü, müzigi ve dogal yasamiyla yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgi gösterdigi ilçe, her mevsimde ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

Arapgir ilçe merkezine 5 kilometre uzaktaki dogasi ve cografi güzellikleriyle yerli ve yabanci turistlerin son yillarda sikça ziyaret ettigi Kayaarasi Kanyonu, yazin yesilin, sonbaharda sari, turuncu ve kirmizinin onlarca tonuna bürünen agaçlarin su yüzeyine yansimasi kartpostallik görüntüler de olusturuyor. Özellikle hafta sonlarini huzurlu bir ortamda geçirmek ve spor yapmak için bölgeye gelenlerin yogun ilgi gösterdigi Kayaarasi kanyonu Malatya ve çevre ilçelerin yani sira komsu illerden de gelen yüzlerce vatandasi bulusturuyor.

Arapgir’in terk edilen degil tercih edilen bir ilçe oldugunu kaydeden Arapgir Belediye Baskani Haluk Cömertoglu, “Tarihi dokusu, zengin kültür mirasi, essiz tabiat varliklari, muhtesem dogal güzellikleri, nadide el sanatlari ve yöresel damak tatlari ile önemli bir potansiyele sahip Arapgir, Yukari Firat’in merkezinde yer alan tarihi ve kültürel birikimi yüksek bir ilçemizdir. Ilçemizin bu degerlerini turizmin hizmetine kazandirma noktasindaki çalismalarimiz devam ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA