Italya'da Binlerce Kisi Yesil Geçis Sertifikasini Protesto Etti

Italya’nin baskenti Roma’da bir araya gelen binlerce kisi, Covid-19’a karsi uygulanan Yesil Geçis sertifikasini protesto etti.

Italya'da Binlerce Kisi Yesil Geçis Sertifikasini Protesto Etti
Italya’nin baskenti Roma’da bulunan Circus Maximus’ta toplanan binlerce kisi Covid-19 kisitlamalarini ve Yesil Geçis sertifikasini uygulamasini protesto etti. Yaklasik 3 bin kisinin bir araya geldigi protestoda, Göstericilerin neredeyse tamaminin ise maske takmadigi görüldü.

Göstericilerin ellerinde, Italya bayraginin yani sira, “Yesil Geçis’e hayir” ve “Özgürlük” yazili pankartlar tasidi. Italyan bayraginin kirmizi, beyaz ve yesil renklerinde bir pankartta ise, “Bizim gibi insanlar asla pes etmez” yazildigi görüldü.

Art arda 18’inci haftasina giren gösteriler, baskent Roma’nin yani sira Milano’da düzenlendi.

Italya’da 6 Agustos’ta yürürlüge giren ve 15 Ekim’den itibaren tüm kamu ve özel sektör çalisanlari için zorunlu hale getirilen Yesil Geçis sertifikasi, kisinin asi oldugunu, son 48 saatte negatif test sonucunu ve kisa süre öncesinde Covid-19 geçirdigini belgeliyor.

Italya’da salginin basindan bu yana 4 milyon 915 bin 981 kiside Covid-19 tespit edilirken, 133 bin 131 kisi ise virüs nedeniyle hayatini kaybetti.

Kaynak: İHA