Erzurum'daki Depremde Evleri Hasar Görenler Geceyi Sicak Çadirlarda Geçirdi

Evlerin hasar gördügü ve ahirlarin yikildigi mahallelerde vatandaslara sicak yemek ve çay dagitan ekipler, bir yandan da bölgede hasar tespit çalismasi yürütüyor.

Erzurum'da merkez üssü Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklügündeki depremde evleri hasar gören vatandaslar, hava sicakliginin sifirin altinda 3 derece ölçüldügü bölgede geceyi soba kurulan çadirlarda geçirdi.

Depremde hasarin olustu Topçu, Söylemez ve Duatepe mahallelerine giden AFAD, Kizilay, jandarma ile Büyüksehir Belediyesi ekipleri, vatandaslarin yemek ve barinma ihtiyaçlarini karsilamaya devam ediyor.

Geceyi sifirin altinda 3 derecede soba kurulan çadirlarda geçiren vatandaslardan bazilari da mahallede ates yakip etrafinda toplanarak sabahladi.

Evlerin hasar gördügü ve ahirlarin yikildigi mahallelerde vatandaslara sicak yemek ve çay dagitan ekipler, bir yandan da bölgede hasar tespit çalismasi yürütüyor.

- Doktor ve hemsireler de vatandaslara saglik hizmeti sunuyor

Kurulan çadirlarda doktor ve hemsirelerin de vatandaslara saglik hizmeti sundugu bölgede, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri de hazir bulunuyor.

Topçu Mahallesi'ndeki vatandaslardan Mehmet Kirmaci, AA muhabirine, geceyi çadirlarda geçirdiklerini söyledi.

Depremden can kaybinin olmadigina sevindiklerini anlatan Kirmaci, "Allah devletimizden razi olsun. Su an ayakta durmaya çalisiyoruz. Devlet yetkililerinden gelenler oldu. Ev duvarinda çatlaklar, ahirda yikilma ve hasar var. Köylülerimizin bazilari çadirda bazilari da geceyi ayakta geçirdi. Bize burada yiyecek ve içecek her türlü yardim yapiliyor. " dedi.

Geceyi çadirda geçiren Topçu Mahallesi sakinlerinden Ayse Kirmaci ise depremde ev ve ahirlarinin hasar gördügünü anlatarak, "Allah devlete zeval vermesin, çadir ve yemek getirdiler. Simdilik idare ediyoruz." diye konustu.

Vatandaslardan Kemal Kirmaci da depreme evde yakalandiklarini belirtti.

Panikle disari çikmaya firsat bulmadiklarini aktaran Kirmaci, "Çok fena sallandik, can kaybimiz yok. Ahir ve evim baya agir hasar aldi. Su an evimize giremiyoruz. Gece çadirda kaldik. Çogu kisi de yatmadi. Simdilik tek sikintimiz evlerimize girememek." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA