Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev Ile Ermenistan Basbakani Pasinyan Aralik'ta Brüksel'de Bir Araya Gelecek

Avrupa Konseyi, Avrupa Konseyi Baskani Charles Michel’in Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ve Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ile telefon görüsmesi yaptigini ve iki liderin 15 Aralik’ta düzenlenecek Dogu Ortakligi Zirvesi kapsaminda bir araya gelecegini açikladi.

Avrupa Konseyi tarafindan yapilan yazili açiklamada, Avrupa Konseyi Baskani Charles Michel’in Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ve Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ile telefon görüsmesi yaptigi aktarilarak, görüsmede bölgedeki durumun ve 15 Aralik’ta düzenlenecek Dogu Ortakligi Zirvesi hazirliklarinin ele alindigi ifade edildi.

Açiklamada, Michel’in Dogu Ortakligi Zirvesi kapsaminda Aliyev ve Pasinyan’a Brüksel’de bir toplantiya ev sahipligi yapma teklifinde bulundugu ve iki liderin bölgesel durum ile AB’nin destekledigi müreffeh ve istikrarli bir Güney Kafkasya için gerilimlerin üstesinden gelmenin yollarini tartismak üzere Brüksel’de bir araya gelme konusunda anlastiklari aktarildi.

Açiklamada ayrica, Aliyev ve Pasinyan’in Savunma Bakanlari düzeyinde bir “olay önleme mekanizmasi” olarak hizmet edecek dogrudan bir iletisim hatti kurma konusunda da anlastiklari ifade edildi.
Kaynak: İHA