'Anadolu Parsi' Olmayi Hedefleyen Dagci, 47'Nci Tirmanisini Sinop'ta Basariyla Tamamladi

Türkiye'deki 81 ilin en yüksek zirvesine tek basina tirmanip "Anadolu Parsi" unvani almayi hedefleyen profesyonel dagci Erdek Cennet, 47'nci tirmanisini Sinop'taki Zindan Dagi'na gerçeklestirdi.

Proje çerçevesinde Ayancik ilçesine gelen Erdek Cennet, olumsuz hava kosullarina ragmen 1750 rakimli Zindan Dagi'na tirmanisina basladi.

Cennet, tek basina yaptigi yürüyüsün ardindan kentin en yüksek noktasi olan dagin zirvesine ulasarak proje kapsamindaki 47'nci tirmanisini basariyla tamamladi.

Profesyonel dagci Erdek, AA muhabirine, Anadolu Parsi unvanini alma yolunda bir tirmanisi daha tamamlamanin mutlulugunu yasadigini söyledi.

Tirmanis süresince hava sartlarinin olumsuz olmasina ragmen doganin tadini çikarmaya gayret ettigini belirten Cennet, "Kar ve yagmur, özellikle bulutlarin bana zirveye kadar eslik etmesi muhtesem ötesiydi. Güzel Sinop ilimizin harika ötesi daglari ve dogasini görmek ve yasamak çok güzel bir duyguydu. Ülkemizde dagcilik ve doga sporcularinin Zindan Dagi'nin güzelliklerini yasamalarini isterim." dedi.

Kaynak: AA