Alkollü Araç Kullanirken Yakalandi, Suçu Müsteriye Atti

Aksaray’da alkollü araç kullanirken polis uygulamasina takilan sürücü basin mensuplarinin “Neden alkollü araç kullaniyorsunuz?” sorusuna, “Normalde içmem ama müsterim için zorunlu içtim. 2 duble aldim. Evime gidebilirim” diyerek kendini savundu.

Alkollü Araç Kullanirken Yakalandi, Suçu Müsteriye Atti
Aksaray’da Hacilar Harmani Mahallesi Selçuk Caddesinde huzur ve güven uygulamasi yapan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ve Trafik Tescil ve Denetleme Subesi ekipleri süphe üzerine 68 AAL 084 plakali Ford marka kamyoneti durdurdu. Ehliyet ve ruhsat sordugu sürücü Çapan A.’nin (49) tavir ve konusmalarindan alkollü olabilecegi süphesi üzerine polis ekipleri alkol muayenesi yapti. Alkol muayenesinde sürücü 1.46 promil alkollü çikarken, basin mensuplarinin “Neden alkollü araç kullandiniz?” sorusuna ilginç bir cevapla yanit verdi. Imalathanesine müsterisinin geldigini anlatan alkollü sürücü, “2 duble içtim, vallahi 2 duble içtim. Evime gidebilirim. Zorunlu içtim yani. Neden biliyor musun? Müsteri için zorunlu içtim. Benim is yerim var Yesilova’da. Yürüyen konteynir karavana imalati yapiyorum. Müsterim geldi, almak zorunda kaldim. Normalde almam tamam mi? Normalde alkol kullanmam Ama kendim bilinçliyim. Evime gidebilirim” dedi.

Sürücüye alkollü araç kullanmaktan bin 339 lira ceza kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Aksaray Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisinde yapilan saglik kontrolünün ardindan sürücü ifadesi alinmak üzere Aksaray Polis Merkezi Amirligine götürüldü.
Kaynak: İHA