Avokado Nasıl Saklanır? Avokado Nasıl Seçilir?

Avokado sağlığa olan faydalarıyla sağlıklı beslenme ve diyet için tüketilmesi tavsiye edilen bir meyvedir. Avokado ülkemizde giderek popülerliğini arttırmaktadır. Birçok tarifte yer bulan avokadonun iyi seçilmesi oldukça önemli. Ayrıca çabuk kararan bir yapıya sahip olması da dikkat etmemiz gereken noktalardandır. Peki, avokado nasıl seçilir? Avokado nasıl saklanır? Avokado kaç kalori? İşte avokado hakkında merak edilenler…

Avokado sağlıklı ve dengeli beslenmek isteyen kişiler tarafından oldukça tercih edilen önemli bir meyvedir. Hem tok durmayı sağlamasıyla hem de sağlığa olan faydalarıyla oldukça popüler hale gelmiştir. İster kahvaltıda yumurtayla ister ara öğünde ekmekle tüketebileceğiniz avokado için birçok tarif bulunmaktadır. Avokado çabuk kararan bir yapıya sahip olması nedeniyle çoğu kişi avokado nasıl saklanır sorusunu merak etmektedir. Avokado nasıl seçilir ve avokado nasıl saklanır sorusu için yazımızın devamını okuyabilirsiniz. 


Avokado Nasıl Saklanır? Avokado Nasıl Seçilir?

Avokado Nasıl Saklanır?



Alınan avokadolar sert ve olgunlaşmamış durumdaysa rahatlıkla oda sıcaklığında saklamanız mümkün olacaktır. Avokadolar birbirine temas etmeyecek şekilde saklanırsa bozulmaları engellenecektir.
Peçeteye sarılarak muhafaza edilmesi dış etkenlere maruz kalmaması açısından yararlı olacaktır. Avokado nasıl saklanır sorusu çabuk kararması sebebiyle çoğu kişi tarafından merak edilmektedir. Özellikle uzun süre bozulmadan durması isteniyorsa streç film ile kaplayarak buzdolabına kaldırabiliriz.

Avokado olgunlaşmış bir haldeyse dilimlemeden buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. Yine de avokadonun buzdolabında çok fazla bekletilmemesi önerilmektedir. Olgun avokado kesilirse çekirdekli kısım çekirdeğinden ayrılmadan saklanmalıdır.

Avokado Nasıl Seçilir?



Avokado ilk dalından koptuğu anda çok sert bir durumdadır. Avokado yumuşama süresi çevresel faktörlere bağlı olarak oluşmaktadır. Kabuklar çok kalınsa 1 haftayı bulabilen avokado bekleme süresi normal bir kabuk yapısına sahipse 2-3 gün sürmektedir. Avokado nasıl seçilir sorusu da tam bu noktada devreye girmektedir. Avokado seçimi yaparken öncelikle ne zaman yiyeceğinizi belirlemeniz gerekmektedir. Avokado seçilirken avucumuzun içine alarak hafifçe sıkmamız gerekmektedir. Eğer parmaklar hafifçe içe göçüyorsa avokado yenilebilir durumdadır diyebiliriz. Oda sıcaklığında elmayla beraber koyarak bekletirseniz daha hızlı olgunlaşmasını sağlayabilirsiniz. Avokado buzlukta saklanır mı sorusu için buzlukta bütün bir şekilde saklanmamalıdır. Çünkü bu şekilde çözülmesi zor olacak ve içindeki lezzetini kaybedecektir. Avokadoyu püre haline getirerek içine limon sıkmamız gerekmektedir. Hava almayacak şekilde buzluğa yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde 6 ay boyunca kullanabilirsiniz.



Avokado Nasıl Saklanır? Avokado Nasıl Seçilir?


Avokado Faydaları Nelerdir?




Avokado antioksidan içermesiyle bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı korur. Avokad faydaları içerisinde tansiyona iyi gelesi debilinmektedir. Avokado çoğu kişi tarafından sağlığa olan faydalarıyla tercih edillmektedir. Özellikle tok tutması ve sağlıklı yağlara sahip olması avokadonun diyetisyenler tarafından da önerilmesini sağlamaktadır. İçindeki C ve E vitaminleri cildi güzelleştirerek parlaklık kazandırır. İçindeki düşük şeker sayesinde şeker hastaları tarafından da kullanılabilir.


 

Avokado Kaç Kalori?

 

Avokado sağlıklı yağlar içeren mükemmel bir meyvedir. Besin değeri açısından çoğu diyetisyen tarafından önerilmektedir. Sindirimi de oldukça kolay olan bu avokado kalorisi özellikle diyet yapanlar tarafından merak edilmektedir. Herhangi bir ara öğünde veya kahvaltıda kolayca tüketilebilen avokado yaklaşık 370 kaloridir.
A, C, E ve K vitamini sayesinde tok kalmamızı sağlayarak zayıflamamıza yardımcı olmaktadır. Avokadoyu diyet yapanlar öğünlerde yarım porsiyon şeklinde tüketmelidir. Diğer yarısını saklayarak buzdolabına kaldırabilir veya akşam öğünü için salatalarınızda kullanabilirsiniz.