Arjantin Film Festivali Baskentte Basladi

Arjantin Film Festivali baskent Ankara'da basladi.

Çankaya Belediyesi Çagdas Sanatlar Merkezinde 3 gün sürecek festivale, Arjantin'in Ankara Büyükelçisi Patricia Beatriz Salas, yabanci misyon temsilcileri ve birçok davetli katildi.

Salas, burada yaptigi konusmada, etkinligin, Arjantin Büyükelçiliginin süregelen çalismalarinin ve karsilikli is birligi baglarini arttirarak ülkesinin Türkiye'deki varligini gelistirme hedefinin bir parçasi oldugunu söyledi.

"Filmlerimizin kalitesi ve sinema endüstrisinin artan gelisimine bagli olarak, Arjantin sinemasi, her geçen gün biraz daha ilgi çekmekte ve küresel alanda talep görmektedir." ifadesini kullanan Salas, filmlerinin kendi ülke sinirlarini asarak duygusal ve entelektüel anlamda uluslararasi izleyicilerle temas ettigini kaydetti.

Salas, Arjantin filmlerinin Türkiye’de nadiren gösterildigini, bu nedenle Türk dostlarinin sinemalarini daha iyi tanimasi için böyle bir etkinligin mükemmel bir firsat sundugunu belirtti.

Büyükelçi Salas, sunlari söyledi:

"Filmler sinemaseverler için Türkçe altyazili ve ücretsiz gösterilecektir. Önümüzdeki 3 gün boyunca bu merkezde gösterimde olacak filmlerimizi dostlariniza tavsiye etmenizi rica ederiz."

Kaynak: AA