12. Uluslararasi Sefika Kutluer Festivali Basladi

Festivalin 'Kültür Baskenti Susa' temali açilis konserinde, 'Sihirli Flüt' olarak taninan Sefika Kutluer'e 'Susa Yaylilar Orkestrasi' eslik etti Sef Fuad Ibrahimov yönetimindeki konserde sanatçi 'Ayrilik', 'Ay Giz', 'Sari Gelin' gibi Azerbaycan ve Türk eserlerini seslendirdi.

"Sihirli Flüt" olarak taninan Sefika Kutluer adina bu yil 12'nci kez düzenlenen Uluslararasi Sefika Kutluer Festivali, "Kültür Baskenti Susa" konseriyle basladi.

"Kültür Baskenti Susa" konseri, Türkiye Azerbaycan Dostluk, Is Birligi ve Dayanisma Vakfi öncülügünde, Azerbaycan Ankara Büyükelçiligi, TIKA ve Türkiye Azerbaycan Dostluk Bilim Egitim Sanat ve Ekonomik Is Birligi Dernegince Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi (CSO) Mavi Salon'da düzenlendi.

Konser öncesi Kutluer, misafirleri selamladi ve festival programi hakkinda bilgi verdi. Bir müzisyen olarak görevinin, ülkeler arasinda sevgi bagi kurmak oldugunu belirten Kutluer, "Dilerim ki, sanatin ve müzigin gücü, bugünlerde ihtiyaç duydugumuz huzuru ve morali getirsin." dedi.

Kutluer, CSO'nun yeni binasinda konser vermekten mutluluk duydugunu da söyledi. Geçen hafta açilan Istanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve geçen yil hizmete giren yeni CSO binasinin sanatçilar adina gurur verici oldugunu kaydeden Sefika Kutluer, yapiminda emegi geçen herkese sükranlarini sundu.

Sef Fuad Ibrahimov yönetimindeki Susa Yaylilar Orkestrasi'nin Sefika Kutluer'e eslik ettigi konserde, sanatçi aralarinda "Ayrilik", "Ay Giz", "Sari Gelin" basta olmak üzere, sevilen eserleri seslendirildi.

Konserde Kutluer, kendisine ithaf edilen Çetin Isiközlü'nün besteledigi “Mistik Dans” isimli eserin dünyadaki ilk seslendirmesini de yapti.

Müzikseverlerin begenisini kazanan konserde Kutluer dakikalarca ayakta alkislandi.
Kaynak: AA