Venezuela'da Iktidar Ve Muhalefetin Seçim Kampanyasi Tamamlandi

Venezuela'da iktidar partisi ve muhalefet, ülkede 21 Kasim'da yapilacak bölgesel ve yerel seçimler öncesi seçim kampanyalarini bitirdi.

Basta baskent Karakas olmak üzere ülkenin çesitli kentlerinde halktan oy isteyen taraflar, pazar günü yapilacak seçimler öncesi destekçilerine seslendi.

Venezuela Birlesik Sosyalist Partisince (PSUV) Miranda eyaletinde düzenlenen toplantida konusan, Devlet Baskan Yardimcisi Delcy Rodriguez, "Venezuela'ya saygi duymalari için seçimler, imparatorluklara demokratik ders niteliginde olacak." ifadesini kullandi.

Ulusal Meclis (AN) Baskani Jorge Rodriguez de seçimleri kazanacaklarini kaydederek, "En zor saat geçti ve bizi yenemediler, ciddi saldirilar oldu ancak bizi yenemediler. Direndik, onlari yendik." dedi.

- Muhalefetten seçimlere katilma çagrisi

Seçimlere 5 yil sonra katilacak olan muhalefet ise Chacao kentinde yürüttügü seçim çalismalarinda, pazar günü yapilacak seçimler için herkese oylarini kullanma çagrisinda bulundu.

Öte yandan Avrupa Birligi (AB) Seçim Gözlem Misyonu temsilcilerinden olusan 34 gözlemcinin Venezuela'ya vardigi belirtildi.

Kaynak: AA