Ukrayna Savunma Bakani Açiklamasi 'Rusya Ile Olasi Bir Gerilim Avrupa Için Feci Sonuçlar Doguracak'

ABD Savunma Bakani Lloyd Austin ile Pentagon'da bir araya gelen Ukrayna Savunma Bakani Oleksiy Reznikov, "Rusya'nin her an gerilimi tirmandirabilecegini çok iyi biliyoruz. Ülkemizi ve çocuklarimizin gelecegini savunmaya haziriz. Bu olasi gerilim kesinlikle tüm Avrupa için feci sonuçlar doguracaktir." dedi.

Rusya, Ukrayna sinirina yakin bölgelere askeri yiginak yapmaya devam ederken, Ukrayna Savunma Bakani Renikov Washington'da temaslarda bulundu.

ABD Savunma Bakani Austin ile yaptigi görüsmeye iliskin Pentagon'dan yapilan yazili açiklamada, "Bakanlar, Rusya'nin bölgedeki istikrari bozucu eylemleri de dahil olmak üzere bir dizi güvenlik sorununu ele aldi ve 31 Agustos'ta imzalanan ABD-Ukrayna Stratejik Savunma Çerçevesinde belirtilen ortak öncelikleri ilerletmek için birlikte yakin çalisma konusunda anlasti." ifadeleri kullanildi.

Toplanti öncesinde basina kisa bir açiklama yapan Austin, "Rus saldirganligina karsi ortak önceligimizi ilerletmeye devam etmek ve Karadeniz güvenligi, siber savunma ve istihbarat paylasimi gibi alanlarda is birligimizi derinlestirmek için bu çerçeveyi (ABD-Ukrayna Stratejik Savunma Çerçevesi) nasil uygulayabilecegimizi tartismayi sabirsizlikla bekliyorum." dedi.

Reznikov ise Ukrayna'nin ABD ile stratejik iliskilerini ve ABD'nin Rus saldirganligina karsi koymadaki yardimini takdir ettigini söyledi.

Ukrayna'nin özellikle Rus hibrit saldirilarina karsi koyma alaninda ABD ile ortakligini gelistirmeye kararli oldugunu söyleyen Reznikov, söyle devam etti:

"Ukrayna'da, Rusya'nin her an gerilimi tirmandirabilecegini çok iyi biliyoruz. Ülkemizi ve çocuklarimizin gelecegini savunmaya haziriz. Bu olasi tirmanis kesinlikle tüm Avrupa için feci sonuçlar doguracaktir. Bunun olup olmayacagina ise bu saldirganliga karsi büyük ölçüde uygar dünyanin birligine ve kararliligina baglidir."

Kaynak: AA