Kis Turizm Merkezi Erzurum, Saglikta Da Yabancilarin Tercihi Oldu

Dünyaca ünlü Palandöken Kayak Merkezi'nin bulundugu kentte hizmet veren 1500 yatak kapasiteli sehir hastanesi, açildigindan beri Azerbaycan, Nahçivan, Iran, Irak, Gürcistan, Suriye, Kenya gibi çesitli ülkelerden gelen binlerce hastaya hizmet verdi Bashekim Dr. Ögretim Üyesi Ibrahim Hakki Tör: 'Hastanenin kampüs bahçesinde sehrin kültür ve turizmine katki saglamak amaciyla tanitici tabelalar konuslandirildi. Bunu saglik turizmine yönelik ve hafiza olusturmak için yaptik'

ILHAMI ERKILIÇ - Erzurum'da nitelikli yatak kapasitesi, üst düzey teknolojik donanimli yogun bakim imkanlari ve tek kisilik odalariyla öne çikan sehir hastanesi, tecrübeli akademik kadrosu, teknolojik imkanlari ve konforlu hizmetiyle yurt disindan gelen hastalara da sifa kaynagi oluyor.

Dünyaca ünlü Palandöken Kayak Merkezi ile kis turizminin vazgeçilmez adreslerinden olan Erzurum'da 2 yil önce fiziki altyapisi ve yüksek teknolojiyle donatilarak hasta kabulüne baslayan yaklasik 1500 yatak kapasiteli sehir hastanesi, açildigindan bugüne Azerbaycan, Nahçivan, Iran, Irak, Gürcistan, Suriye, Kenya gibi çesitli ülkelerden gelen binlerce yabanci hastaya hizmet verdi.

Muayene ve tedavi sonrasi takip için yurt disi hasta birimine gelen yabanci hasta ve yakinlari, burada Arapça, Farsça, Ingilizce bilen görevli personelce karsilaniyor.

Hastalar ise hastane yönetimi ve personelin ilgi ve alakalarinin yani sira aldiklari hizmetten dolayi memnuniyetlerini dile getiriyor.

- Hastane bahçesinde kentin turistik mekanlari da tanitiliyor

Öte yandan hastane yönetimince kampüs bahçesinde konuslandirilan yönlendirme tabelalariyla da sehrin Palandöken Kayak Merkezi, Tortum Selalesi, Çifte Minareli Medrese ve Narman Peri Bacalari gibi tarihi ve turistik mekanlari tanitilarak kent turizmine katki saglaniyor.

Erzurum Sehir Hastanesi Yurt Disi Hasta Birimi, 2019 yilinda yaklasik 2 bin, 2020'de 400, bu yilin ilk 10 ayinda ise 1000 hasta olmak üzere son 3 yilda 3 binden fazla yabanciya hizmet verdi.

Bashekim Dr. Ögretim Üyesi Ibrahim Hakki Tör, AA muhabirine, yurt disi hasta biriminde hizmetlerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sonrasinda da devam ettigini söyledi.

Hastaneye çesitli ülkelerin yani sira agirlikla Azerbaycan ve Nahçivan'dan hastalarin geldigini anlatan Tör, "Genelde endokrin, onkoloji, kalp damar cerrahi, üroloji, onkolojik cerrahi, robotik cerrahi ve prostat operasyonlari için basvurular oluyor. Hastane olarak bu hizmeti verdigimiz için mutluyuz, gerçekten hastalar da hizmetten memnun." dedi.

Tör, hastalara kentin tarihi ve turistik yerlerine yönelik bilgilendirme de yaptiklarini belirterek, son aylarda yurt disindan hastaneye basvuru taleplerinin arttigini dile getirdi.

- "Gelenler memnun ayriliyor"

Kentin ve saglik turizmine katki sunmak için çalistiklarini aktaran Tör, sunlari kaydetti:

"Ekibimiz ve hastane imkanlarimiz çok iyi. Hastalar önceden buraya gelenlerden bilgi alip geliyor. Buraya gelenler memnun ayrildiklari için hastalarin tercihi de burasi oluyor. Hastanenin kampüs bahçesinde sehrin kültür ve turizmine katki saglamak amaciyla tanitici tabelalar konuslandirildi. Bunu saglik turizmine yönelik ve hafiza olusturmak için yaptik. Erzurum'a diger sehir ve ülkelerden gelen hastalarimiz bahçede vakit geçirirken kentin tarihi ve turistik mekanlarini büyük tabelalarda görme ve ögrenme imkani buluyor."

Nahçivanli hastalardan Nurlane Memmedova ise hastane personeli ve hekimler tarafindan güler yüzle karsilandiklarini anlatarak, "Hizmetlerden çok memnunuz, biz kardesiz, bir milletiz. Bundan dolayi sehir hastanesini tercih ediyoruz." ifadesini kullandi.

Hastanede tedavi gören Nahçivanli Fatma Nuriyeva da sehir hastanesinin adinin ülkelerinde çok iyi anlatildigini belirterek, "Burada bize çok özen gösteriyorlar, hastane hizmet ve imkanlarindan çok memnunuz. Buradaki doktorlarin çok iyi oldugunu ögrendik ve tavsiye üzerine ilk defa Erzurum Sehir Hastanesi'ne geldik, hizmetten çok memnun kaldik." dedi.
Kaynak: AA