Dört Kulakli Kedi 'Midas'in Sosyal Medya Hesabi Büyük Ilgi Görüyor

Sahiplendigi kedisi adina hesap açan Canis Dösemeci: 'Bir haftada 19 bin, 4 haftada 75 bini geçti takipçilerimiz' Midas'in veterineri Resat Nuri Aslan: 'Midas'in farkli olarak kulak kepçeleri kulak kanalina bagli durumda. Açikçasi arastirmalarimda hiç böyle bir seye denk gelmedim'

Dört kulakli dogan kedi "Midas"in adina sahibince sosyal medyada açilan hesap büyük ilgi görüyor.

Midas'i sahiplenen Canis Dösemeci, AA muhabirine yaptigi açiklamada, dört kulakli kediyi arkadaslarinin arka bahçesinde gördügünü söyledi. Kediyi ilk gördügünde tedirgin oldugunu belirten Dösemeci, "Ama kucagima ilk aldigim an ilk görüste ask. O bize çok alisti, biz ona çok alistik." dedi.

Kediye ismini Frigya krali Midas'tan esinlenerek verdigini ifade eden Dösemeci, dört aylik Midas'a bir aydir baktigini ve mahalledeki komsularinin kediyi görmek için kendisini ziyaret ettigini dile getirdi.

Midas için sosyal medyada bir hesap açtigini, takipçilerinin çogunun yurt disindan oldugunu belirten Dösemeci, bu özel kediyi insanlarin da görmesini saglamayi amaçladigini söyledi.

"Is burada çigirindan çikti. Bir haftada 19 bin, 4 haftada 75 bini geçti takipçilerimiz." diyen Dösemeci, Midas'in takipçilerine, "Satin almayin, sahiplenin" çagrisinda bulundu.

Dösemeci'nin esi Cengiz Dösemeci de "Köpegimiz Suzy ile çok iyi anlastilar. Suzy onu seviyor, o da Suzy'i. Beraber yatiyorlar." diye konustu.

- "Bu genetik mutasyona çok ender rastlaniliyor"

Midas'in veterineri Resat Nuri Aslan da kediyi ilk gördügünde çok sasirdigini belirterek, bu genetik mutasyona çok ender rastlanildigini söyledi.

Aslan, sunlari kaydetti:

"Midas'in farkli olarak kulak kepçeleri, kulak kanalina bagli durumda. Açikçasi arastirmalarimda hiç böyle bir seye denk gelmedim. Ayrica çene kemigi birazcik daha geride, bu nedenle de sürekli olarak dili disarida duruyor. Fakat beslenmesine engel degil bu durum. Midas'in kuyrugu diger kedilerden birazcik daha kisa durumda. Bu da ayni sekilde genetik mutasyonun bir sonucu. Kesinlikle beyin yapisinin da farkli oldugunu düsünüyorum. Çünkü çok ilgili bir kedi. Çok yüksek sesle miyavlamayi kesinlikle tercih etmiyor."

Büyüme hizi diger kedilerle ayni olan Midas'in saglik durumunun da iyi oldugunu dile getiren Aslan, kedinin "Russian Blue" cinsi gibi göründügünü ifade etti.

Midas'i muayene ettikten sonra Tarim ve Orman Bakanliginin yeni yönetmeligi uyarinca kediye mikroçip takildigini bildiren Aslan, Midas adina pasaport da düzenlendigini söyledi.
Kaynak: AA