Technopc, Mobil Hasta Ilaç Dagitim Ve Tedavi Arabasi Gelistirdi

Technopc Kurucu Ortagi Murat Yücel: 'Ilaç dozajinin hastane envanterinden aninda düsülmesinin saglanmasi, islemin gecikmeli veya hatali yapilma ihtimalinin ortadan kaldirilmasi, mobil ilaç dagitim sisteminin online yapiliyor olmasi, insan hatasini en aza indirgemek adina çok faydali bir model gelistirdik'.

Technopc Ar-Ge ve Tasarim Merkezi tarafindan, hastanelerde doktorlarin belirledigi teshise göre reçete edilen ilaçlarin hastalara dogru ve zamaninda verilmesi, verilen dozajin hastane envanter sisteminden anlik olarak düsülmesi ve sistem üzerinden güncellemesinin yapilmasini saglayan mobil hasta ilaç dagitim ve tedavi arabasi gelistirildi.

Firmadan yapilan açiklamaya göre, saglik sektörünün ana is kalemlerinden biri olan, ilaç envanterinin takibi ve hasta ile bulusturulmasi asamasinda hizli ve hatasiz uygulama, hem hasta memnuniyeti hem de saglik hizmetinin kalitesi bakimindan oldukça önem arz ediyor.

Türkiye’nin 9 büyük sehir hastanesi basta olmak üzere birçok hastanesinde, Medikal AIO Serisi, Bilgilendirme Ekranlari Serisi, Medikal Ilaç Dagitim Serisi, Medikal Is Istasyonu Serisi, Kan Alma/Pendant Serisi, Medikal El Terminali Serisi, Hasta Basi Ekran Serisi olmak üzere binlerce cihazi aktif olarak kullanilan Technopc, 25 yillik deneyimi ve saglik sektörüne özel teknolojik ürün çözümleri konusundaki uzmanligi ile, mobil hasta ilaç dagitim ve tedavi arabasi gelistirerek, Türk Patent ve Marka Kurumundan, "faydali model" belgesi aldi.

Modelin içeriginde, hastalara ilaç vermek için gelistirilen ilaç dagitim ünitesi, iç bölme içeren ve gövdeye göre hareket edebilen tasiyici elemani, hasta tanimlayici, hastanin kimligini tespit edebilen okuyucu, okuyucudan aldigi hasta bilgisini degerlendirebilen en az bir kontrol ünitesi, tasiyici elemanin gövdeye göre hareketini kontrol eden en az bir kilit ünitesi yer aliyor.

Ilaç dagitim ünitesinin çalisma yöntemi; hastalarda bulunan tanimlayici, okuyucu tarafindan okunmakta ve hastanin o zaman diliminde bir ilaç almasi gerekiyorsa ilacin bulundugu tasiyici elemanin kilit elemani tarafindan açik konuma getirilmesi adimlarindan olusuyor.

- "Reçete edilen ilaçlarin dogru ve zamaninda verilmesi hassas bir konu"

Açiklamada görüslerine yer verilen Technopc Kurucu Ortagi Murat Yücel, insan hatasindan kaynaklanabilecek kayit hatalarinin ortadan kaldirilmasinin, hastanede doktorlarin belirledigi teshise göre reçete edilen ilaçlarin dogru ve zamaninda verilmesinin oldukça hassas bir konu oldugunu belirtti.

Yücel, sunlari kaydetti:

"Ilaç dozajinin hastane envanterinden aninda düsülmesinin saglanmasi, islemin gecikmeli veya hatali yapilma ihtimalinin ortadan kaldirilmasi, mobil ilaç dagitim sisteminin online yapiliyor olmasi, insan hatasini en aza indirgemek adina çok faydali bir model gelistirdik. Bunlarin yani sira, saglik personelinin hastaya yaptigi ilaç dagitimi sonrasinda, envanter bilgilerinin güncel kalmasinin saglanmasi, takibi yapilan hastanin bilgilerinin ilgili tüm hastane personeli tarafindan anlik olarak takip edilmesinin saglanmasi, kayit islemleri için ekstra zaman harcanmasinin önlenmesi de saglanmaktadir."

- Technopc, HIMSS + Eurasia etkinliginin destek sponsoru

Yurt disinda ve Türkiye’de 9 sehir hastanesi ile en büyük özel hastanelerde kullanilmakta olan Technopc medikal ürün çözümleri, yarin sona erecek HIMMS + Eurasia Fuari'nda sergileniyor.

Türkiye ve bölge cografyadaki ülkeleri hedefleyen HIMSS + Eurasia, uluslararasi konusmacilar, paneller ve egitim toplantilari ve B2B görüsmeleri ile saglik bilisim sektörünün tüm taraflarini bulusturuyor.

Sürekli degisen ve gelisen saglik bilisimi alaninda, yeni uygulama ve gelismeleri kesfetmek için tüm saglik profesyonelleri ve saglik yöneticileri, Technopc dijital saglik donanim çözümlerini 2021 yili HIMSS+Eurasia etkinliginde yakindan görebilir.
Kaynak: AA