Erzurum'da Kovid-19 Nedeniyle Yogun Bakim Ve Servislerde Yatanlarin Çogu Asisiz

Erzurum Sehir Hastanesi Bashekimi Dr. Ögretim Üyesi Ibrahim Hakki Tör: 'Kovid19 nedeniyle hastane yatislari nispeten azalsa da hem yogun bakim hem de normal Kovid19 servislerinde asisiz kesimlerin yogunlugu mevcut'

Erzurum Sehir Hastanesi Bashekimi Dr. Ögretim Üyesi Ibrahim Hakki Tör, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle yogun bakim ve normal servislerde tedavi görenlerin çogunun asisiz oldugunu söyledi.

Bashekim Tör, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kovid-19 servislerindeki hasta sayisinda bir dönem ciddi artis yasandigini, simdilik ise yogunlugun olmadigini belirtti.

Özellikle bazi Avrupa ülkelerinde salgin nedeniyle ciddi vaka artislarinin oldugunu, Türkiye'de ise izlenilen tabloya göre genel bir duraklama yasandigini ifade eden Tör, söyle konustu:

"Biz tedbirlere devam ediyoruz. Sehir hastanesi olarak hem Kovid-19 hem de Kovid-19 disi poliklinik, ameliyat, acil ve yogun bakim hizmetlerimiz devam ediyor. Kovid-19 nedeniyle hastane yatislari nispeten azalsa da hem yogun bakim hem de normal Kovid-19 servislerinde asisiz kesimlerin yogunlugu mevcut."

Tör, salgin riskinin devam ettigini belirterek, tedbirlere daha çok dikkat edilmesini istedi.

Hastanede Kovid-19 hastalarinin tedavilerinin sürdügünü anlatan Tör, "Yetiskin ve çocuk Kovid-19 hastalari açisindan duragan haldeyiz. Kovid-19 servislerimize çok da fazla olmamak kaydiyla yatislar devam ediyor. Vatandaslarimiza rehavete kapilmadan maske, mesafe ve hijyene dikkat edip mutlaka asilarini yaptirmalarini öneriyoruz." diye konustu.
Kaynak: AA