'2021 Silletto Ödülü' Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde Sergilenecek

Bayburt’un Bespinar köyündeki Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, "Avrupa Yilin Müzesi Ödülleri" yarismasinda kazandigi "2021 Silletto Ödülü"nü aralik ayindan itibaren sergileyecek.

Kenan Yavuz Etnografya Müzesinden yapilan yazili açiklamada, müzenin Avrupa Müze Forumunca her yil düzenlenen "Avrupa Yilin Müzesi Ödülleri" yarismasinda "2021 Silletto Ödülü"ne layik görüldügü animsatildi.

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Dis Iliskiler Sorumlusu Furkan Yavuz'un ayni ödülü 2020'de kazanan Irlanda'nin baskenti Dublin'deki 14 Henrietta Street Müzesi'ni ziyaret ettigi aktarilan açiklamada, Yavuz'un, ödülü Bayburt'ta sergilenmek üzere teslim aldigi belirtildi.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Faruk Yavuz, ödülün aralik ayinda müzedeki ödül kösesinde yerini alacagini ifade ederek, söyle devam etti:

"Kültür zenginligimizi ve derinligimizi görünür kilmakta gösterdigimiz basarili çalismalar nedeniyle bize verilen ödül, prosedür geregi 2022 yilinda müzemizde sergilenecek, daha sonra bizden sonra ödülü kazanacak müzeye teslim edecegiz. Kültür mirasi kategorisinde daha önce ödül alan müzeler ve diger kategorilerdeki ödüllü müzeler ile bir platform olusturarak çalismalar yapmak istiyoruz. Ödülün bizden önceki sahibi 14 Henrietta Street Müzesi basta olmak üzere yapacagimiz is birligi ile ülkemizi temsil etme kabiliyetimizi gelistirmek istiyoruz."

Yavuz, dünyanin en prestijli ödülüne sahip olmanin sorumluluklarini artirdigini ifade ederek, Mart 2022'de Istanbul'da is, sanat ve medya dünyasinin katilacagi bir tanitim gecesi düzenleyeceklerini ve Avrupa Müze Forumu yetkililerini de buraya davet edeceklerini bildirdi.

Amaçlarinin kadim Anadolu kültürünü dünyaya tanitmak ve unutulmaya yüz tutmus güzellikleri gençlerin dimaginda canli tutarak gelecege tasimak oldugunu vurgulayan Yavuz, dünya çapindaki birçok müzeden aldiklari is birligi tekliflerini sistematik bir yaklasimla degerlendirdiklerini, bu kapsamda kurmak istedikleri is birligi platformunun çalismalarini baslattiklarini belirtti.

14 Henrietta Street Müzesi Direktörü Gemma Sexton ise Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nin kurulus hikayesi ve amaçlarindan etkilendigini vurgulayarak, "Anadolu'yu, Bayburt'u ve Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ni görmeyi heyecanla bekliyoruz. Bugün itibariyla çok yeni ve çok degerli bir arkadaslik basladi. Her iki müzenin paylastigi heyecan ve kendi bölgelerine olan tutku ile birlikte geçmis hikayeleri gelecege tasima amaci birçok projeye ortak adim atmamizi saglayacak." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA