Vaka Sayilarinin Arttigi Sinop'ta Vatandaslara Asi Konusunda 'Sosyal Medya' Uyarisi

Il Saglik Müdürlügü Saglik Hizmetleri Baskani Yalçin Atli: 'Sosyal medyada asiyla ilgili çikan olumsuz algilara kulak asilmamali. Çünkü bunlarin hiçbir bilimsel dayanagi yok' 'Vaka artisini önlemede kisisel tedbirler çok önemli ama en önemlisi de asi olmak. Ikinci doz ve hatirlatma asilarimizi geciktirmeden yaptirmaliyiz'

GÖKHAN GÜCÜKLÜOGLU - Saglik Bakanliginca açiklanan haftalik yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayisi Türkiye'de en fazla artis gösteren kent olan Sinop'ta vatandaslardan, asi konusunda sosyal medyadaki olumsuz algilara karsi dikkatli olmalari istendi.

Haftalik Kovid-19 vaka sayilarinda, 30 Ekim-5 Kasim tarihlerinde vaka yogunlugu 100 binde 102,09 ile Türkiye'de en çok artan il Sinop'ta, özellikle ikinci doz asilarin yaptirilmasi çagrisinda bulunuldu.

Il Saglik Müdürlügü Saglik Hizmetleri Baskani Uzm. Dr. Yalçin Atli, AA muhabirine, yaptiklari çalismalarla son birkaç aylik süreçte kentteki vaka sayilarini belirli bir noktada tutmayi basardiklarini söyledi.

Bakanligin son açikladigi tabloda ise hiç arzu etmedikleri bir veriyle karsi karsiya kaldiklarini anlatan Atli, "Vaka sayilarinin artmasinda ilimizde yasanan sosyal hareketlilik önemli etken oldu." dedi.

Atli, rehavet, evlerde ve sosyal mekanlarda bir araya gelme gibi durumlarin da vaka artislarina sebep olduguna dikkati çekerek, özellikle ikinci doz ve hatirlatma asilarinda daha duyarli olunmasi gerektigine isaret etti.

Sinoplularin asi konusunda oldukça duyarli olduklarini dile getiren Atli, su ifadeleri kullandi:

"Vaka sayilarimiz artiyor ama biz mutlaka asilarimizi olmaliyiz. Sosyal medyada asiyla ilgili çikan olumsuz algilara kulak asilmamali. Çünkü bunlarin hiçbir bilimsel dayanagi yok. Gebelerimiz sosyal medyada yayilan bu bilgi kirliligi nedeniyle asilarini olmayarak hayatlarini kaybetti. Vaka artisini önlemede kisisel tedbirler çok önemli ama en önemlisi de asi olmak. Ikinci doz ve hatirlatma asilarimizi geciktirmeden yaptirmaliyiz."

Kentte birinci doz asisini yaptiranlarin oraninin bir hayli yüksek oldugunun altini çizen Atli, sunlari kaydetti:

"Ikinci doz asi oranini da yükseltmemiz gerekiyor. Burada sosyal medyadaki asilsiz bilgi kirliligi vatandaslarimiz üzerinde etkili oluyor. Mesela birinci doz sonrasi asilarin klasik yan etkileri olur. Ates, kas agrisi, bulanti gibi. Bazi vatandaslarimiz birinci doz asi sonrasi bu etkilerle karsi karsiya kalabiliyor. Sosyal medya baskisi da buna eklenince ikinci dozu olmaya korkuyorlar. Halbuki ikinci doz asida bu tür etkileri yasamayacaklar."

Kaynak: AA