Erzurum'da Yeni Dünya Vakfi'nin Temsilciligi Açildi

Yeni Dünya Vakfi'nin Yakutiye ilçesindeki Erzurum temsilciligi törenle hizmete girdi.

Vali Okay Memis, açilista yaptigi konusmada, sivil toplum kuruluslari ve derneklerin insanlara hizmet etmekte önemli rol oynadigini söyledi.

Yeni Dünya Vakfi'nin da bu kapsamda hizmet ettigini ifade eden Memis,"Kamu hizmetlerinde Türk, Kürt, Alevi ayrimi yapmadan öncelikle ihtiyaç sahibi insanlarimiza odaklanarak hizmet götürme yaklasimimiz var. Bunlara bazen yetisemiyoruz bu noktada STK ve vakiflar devreye giriyor. Yeni Dünya Vakfi üniversite ögrencilerine hem burs hem de yurt imkanlari saglayan güzel bir vakif. Vakiflarimizin çok güzel hizmetleri var onlara mütesekkiriz." diye konustu.

Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ise iyi yetismis insanlarin önemine vurgu yaparak, "Asim'in neslinin yetistirelim ki sadece sahsini düsünen degil toplumunu düsünen, Allah yolunda hizmet eden bir gençlik olsun. Bunlari yetistirecek kurumlara ihtiyacimiz var. Bizdeki vakif, STK ve dernek kültürü bu tip gençlerimizin yardimina kosarak onlari yetistirmeye özen gösteriyor." diye konustu.

Yeni Dünya Vakfi Baskani Mahmut Göksu da çeyrek asirdir insanlara hizmet etmenin çabasinda olduklarini anlatti.

Merhametin ve adaletin hakim oldugu yepyeni bir dünya hayal ettiklerini dile getiren Göksu, sunlari kaydetti:

"Bu dünyayi kurmak için herkese görev düsüyor. Kuruldugumuz günden beri her sene sportif, sanatsal ve egitimsel faaliyetler yaptik. Su an Türkiye genelinde 18 yurdumuz ve 19 subemiz var. Yilda ortalama 1000'in üzerinde, bu sene 1500'ü asacak ögrenciye burs veriyoruz. 5 yildan beri yurt faaliyetlerimiz basladi ve artarak devam ediyor. Vakif olarak ülkemizdeki yabanci ögrencilerle de ilgilenmenin çabasi içindeyiz. Su an onlara burslar verip yurtlarimizda barindiriyoruz. Dünyanin 70 ülkesinden ögrenci yurtlarimizdaki bu hizmeti aliyorlar. Mezun olunca kendi ülkesiyle bizim ülkemizde gönüllü elçi olsun istiyoruz. Vakfimiz insana yapilan yatirim noktasinda üzerine düseni sonuna kadar ortaya koymaktadir."

Kaynak: AA