Asilamada 'Mavi' Kategoriye Geçen Karabük'te Hedef Yüzde 80'In Üzerine Çikmak

Kovid-19'la mücadele kapsaminda ikinci doz asi oraninda yüzde 75'in üzerine çikarak "mavi" kategoriye geçen Karabük'te asilama çalismalari kararlilikla sürdürülüyor.

Vali Fuat Gürel, gazetecilere, yeni tip koronavirüsle bütün dünyada oldugu gibi Karabük'te de mücadele edildigini söyledi.

Vaka sayilarini düsürmek için saglik ve denetim ekiplerinin yogun çalisma yürüttügünü vurgulayan Gürel, "Bir taraftan vaka sayilarini düsürmeye çalisirken bir taraftan da asilama sayilarini yükseltmek için gayret içerisindeyiz. Özellikle son dönemlerde maalesef asilama sayilarinda düsme meydana geldi. Bütün Türkiye'de bunu hissedebiliyoruz." dedi.

Gürel, kentte günde 5 bin kisiye asilama yaparken, son günlerde bu rakamin 200'lere kadar düstügüne dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Arkadaslarimiz asilamada yüzde 75'in üzerine çikip mavi kategoriye dahil olmak için 134 noktada asilama faaliyeti yürüttü. Aile hekimliklerine randevu almadan giden vatandaslarimiz asilarini olabilir. Birinci doz asisini olup zamani geçmesine ragmen ikinci doz asisini olmayan birçok insanimiz var. Ikinci doz asisini olup üçüncü doz asisini olmasi gereken insanlar çok daha fazla. 20 binin üzerinde böyle insanimiz var. Kurdugumuz sistem üzerinden bu vatandaslarimiz aranmakta ve bilgilendirilmekte."

- "Bu rakami yüzde 80'lerin üzerine çikarmamiz gerekiyor"

Dün itibariyla ikinci doz asi oraninda yüzde 75'in üzerine çikarak mavi kategoriye geçtiklerini hatirlatan Gürel, "Bu, bizim için büyük avantaj çünkü Bati Karadeniz'de asilama orani olarak en düsük illerden biriydik. Insallah bundan sonraki süreçte bu orani artirmak için ugrasacagiz. Vaka sayilarini düsürmek için kurumlarimiz her gün denetim yapiyor. Son günlerde vaka sayilarinda bir düsme egilimi oldugunu ifade edebilirim. Sükürler olsun asi oranini yüzde 75'in üzerine çikardik. Bundan sonra bu rakami yüzde 80'lerin üzerine çikarmamiz gerekiyor." diye konustu.

Vali Gürel, vaka sayilarindaki azalma nedeniyle Karabük Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi yogun bakim ünitesinde rahatlama olduguna isaret ederek, "Toplam asilama sayimiz 368 bin. Sayilar her geçen gün artiyor. Vatandasimiz evinde dahi olsa talep olursa asilamayi yapariz. Yeter ki bu süreci beraber yönetelim. Ekipler çarsi pazar geziyor. Bir kisim evlere de gitmeye basladilar. Burada asil olan vatandasimizin hizli sekilde asilama sürecine dahil olmasi." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA